Lótusz

Lótusz

Kedvencek gyógyítása kristályokkal

2016. május 10. - Lótusz_blogger

Az állatoknak is 7 csakrájuk van, melyeket ásványokkal gyógyíthatunk

Az állatoknak is van csakrájuk, ugyanúgy 7 fő csakrával rendelkeznek, mint mi, emberek. Az embereknél a 7 fő csakra a következő (felülről lefelé haladva):

 

  1. Koronacsakra
  2. Harmadik szem
  3. Torokcsakra
  4. Szívcsakra
  5. Napfonat
  6. Szexcsakra
  7. Gyökércsakra

A csakrákat színekkel jelölhetjük, mert vannak olyan színek, melyek, hozzárendelhetők egy-egy csakrához:

A koronacsakrát általában lila színnel jelölik. A harmadikszem királykék színű; a torokcsakra világoskék, a szívcsakra színe pedig a zöld. A Solar plexus, napfonat színe a napságra, a szexcsakráé a narancsszín. A gyökércsakrát pedig pirossal jelölik általában.

Meglepő, de kedvenceinknek is hozzánk hasonlóan 7 fő csakrájuk van. A csakrák fejtől lefelé hasonló sorrendben helyezkednek el. Nézzük állatfajonként a csakrák helyét. A színes "pacák" az egyes csakrákat jelölik.

 

Csakra gyorstalpaló
A hét fő csakra a belső elválasztású mirigyekbe torkollnak és így közvetlenül hatnak a hormonális rendszerre. A hormonrendszer a sejtek közötti kommunikációért felelős, amelynek zavara a betegségek 85%-ának okozza! Ezért fontos, hogy csakráink megfelelően működjenek.
 
 
Ha csakráink nem működnek megfelelően, akkor vagy túlzott energialöketet kapunk, vagy túl kevés az energiánk.  A csakra tisztításával, harmonizálásával, egészségi állapotunkat javíthatjuk. Kedvenceink esetében a csakrák kezelése történhet reikizéssel, vagy épp kristályokkal is.
 
 
Nem sok olyan cica van, aki ennyire nyugodtan tűri, ha a csakrákhoz tartozó kristályokat helyezünk el testén. De van néhány "csel", amihez folyamodva segíthetünk kedvencünknek. Például rátehetjük a nyakörvére a kristályokat "díszítésképp", vagy éppen kedvenc játékának hasába (mondjuk egy plüssjátéknál) elhelyezhetjük a kristályokat. De ha engedi (és ha megbeszéled vele, hogy segíteni akarsz neki, valószínűleg meg fogja érteni), fektesd le és helyezz rá kristályokat.
 
Honnan tudhatjuk kedvencünknél, hogy melyik csakrájával van problémája?
 
  • A korona csakrán keresztül kapjuk a fő energiát (az égiektől), ezért ha levertséget, vagy erőtlenséget tapasztalsz nála, akkor például segítheted ametiszttel (lila színű ásvány, a csakra lila színéhez).
  • Ha köhög, látszik, hogy fáj a torka, vagy szeretnél vele jobban kommunikálni, akkor a torokcsakrát kell kezelni. A torokcsakra a kommunikációért felelős és toroktájon található. Segíthet a türkiz, lápisz lazulit - általában a kék színű kövekkel.
  • Ha levert, szomorú, vagy sokat vagy távol otthonról és tudod, hogy hiányzol neki, akkor a szívcsakrát, a szeretetcsakrát erősítsd nála: rózsakvarccal, jádéval. Ha túlzottan agresszív, olyankor is segíthet a rózsakvarc.
  • A napfonat sárga színű, a fő energiaközpontunk. A köldöktájékon találjuk, ahol a legtöbb belső szervünk van: emésztéssel kapcsolatos problémák esetén segít, segít a méregtelenítésben. A borostyán, a citrin és a tigrisszem segíthet ilyenkor.
  • A szex/hasi csakrát piros kövekkel harmonizálhatjuk. Szaporodással kapcsolatos szervek esetén, vagy ha kisállat-áldás előtt állunk ;-) Ide a narancsszínű kövek valók.
  • A gyökércsakra színe a vörös. Ha emésztéssel, széklettel kapcsolatos problémái vannak kedvencünknek, akkor segíthetünk rajta piros színű kövekkel: jáspis, gránát, korall.
Azonban, a kedvencünket ne csak így kezeljük! Állatorvossal konzultáljunk a terápia megkezdése előtt! Mert pl. egy mérgezéses esetnél nem célszerű kristállyal kezelgetni háziállatunkat! Akut eseteknél mindenképp forduljunk állatorvoshoz!
 
Íme a kutya és a cica képe, ahol jobban látszanak a csakrák:
 
 
 
Ha kérdésed van, írj: az üzenet a szerzőnek menüpontban.
Még több gyógyító kristályról szóló cikkért kattints IDE.
Még több állati cikket ITT találsz.
szerző: Lótusz
képek: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416332864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása