Lótusz

Lótusz

Ne a bárányokat számold, hanem az áldásokat!

2016. május 25. - Lótusz_blogger

... ha nem tudsz elaludni!

Sokan vagyunk úgy, hogy napközben túlhajtjuk magunkat, rengeteg stressz ér (még akkor is, ha alapjában véve nyugodt emberek vagyunk). Ilyenkor teljesen fel vagyunk pörögve még este is, és nagyon nehezen tudunk elaludni. Nálam (sajnos) gyakran előfordul, hogy egy-két órát forgolódom az ágyban mielőtt álomba szenderülnék. Bár a bárányokat sosem számoltam, eddig az áldások számolása sem jutott eszembe. Pedig egy-egy frusztráltabb nap után ima/meditálás után hajtottam a fejem a párnára, még akkor is össze-vissza cikáztak a gondolataim és nem bírtam megfékezni őket. Az a bizonyos magnéziumos reklám, ahol a nő csak a post-iteket látja mindenhol... na azt rólam formázták. Ahol nincs para oda én tudok varázsolni...

 

Ha te is magadra ismertél, akkor mutatok neked egy szuper megoldást az elalvásra. A bárányok számolgatása helyett mondj áldást, köszönetet. Mondj köszönetet az aznapért, a családodért, az egészségedért, a szeretteidért, a Földért, amely megad számunkra mindent: ételt, italt, friss levegőt; mondj áldás mindenkire: azokra is, akiket szeretsz, azokra is, akikkel konfliktusod van. Mindig van mit megköszönni, mindig van miért áldást mondani. Lehet, hogy vannak nehezebb helyzetek az életedben. De ezeket is azért kapod, hogy fejlődj általuk, hogy jobb emberré válhass.

Az áldások számolgatását a bárányok helyett már Diane Krall is megénekelte Count Your Blessings Instead of Sheep című számában 2005-ben (a karácsonyi albumán.)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IJb-DSKAuMA[/embed]

A számot eredetileg Bing Crosby énekelte a White Christmas című film betétdalaként, amiért Oscar-díjra is jelölték.

A szám üzenete a következő:

Számold az áldásokat a bárányok helyett

„Amikor aggódom, s nem bírok elaludni,

bárányok helyett számolom az áldásaim',

én így alszom el: számolom az áldásaim'.

 

Mikor a bankszámlám lenullázom,

Azt érzem, hogy minden oda,

én így alszom el: számolom az áldásaim'.

 

A gyerekszobára gondolok,

ahol göndör hajfürtű gyermekeket látok,

és megszámolom őket,

amint az ágyacskájukban pihennek.

 

Ha aggódsz, hogy nem jön álom a szemedre,

bárányok helyett csak számold áldásaid,

és így elalszol, ahogy számolod az áldásaid'!"

 

Ihletet adott: napiboldogsag.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3316332878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása