Lótusz

Lótusz

Vérmérsékleted alapján melyik személyiségtípusba tartozol?

2016. június 09. - Lótusz_blogger

A vérmérsékletünk alapján négyféle személyiségtípusba tartozunk. Ha tudjuk, milyen az alapvető személyiségünk, jobban megismerhetjük magunkat, és jobban megérthetjük saját és mások mozgatórugóit az egyes helyzetekben.

Hogyan tudod meg, mi jellemző rád? Először töltsd ki az alábbi tesztet, majd olvasd el a teszt alatti jellemzést.

Vérmérséklet teszt

1.Írd fel egy papírra az SZ, M, K és F betűket.

2. Az alábbiakban 40 kérdést találsz, melyek mellett egy-egy betű látható. Olvasd végig a mondatokat, döntsd el, melyik állítás igaz rád. Majd jegyezd fel , hogy melyik betűből mennyi lett.

3. A teszt végén számold össze, melyik betűből lett a legtöbb, és az ahhoz tartozó jellemzés alapján megismerheted magad (legalábbis azt, hogy a vérmérsékleted szerint mi jellemző rád)! :)

 

Sz  

1.  Az emberek azt mondják, hogy nagyon barátságos vagyok.

M  

2.  Csak néhány barátom van, de azok nagyon közeliek.

K  

3.  Született vezető vagyok.

F  

4.  Inkább takarékoskodom, mint költekezem.

Sz  

5.  Élvezem az életet.

M  

6.  Szeretem, ha minden részlet tökéletes.

M  

7.  Sosem tudom, hogy milyen érzések uralnak majd aznap.

M  

8.  Könnyen kritizálom az embereket.

K  

9.  Robbanékony vérmérsékletű vagyok.

F  

10. Nehezen hozok döntést.

F  

11. A dolgok nem igazán hoznak ki a sodromból.

Sz  

12. Szeretem kiszínezni a történeteket.

Sz  

13. Nem vagyok túl megbízható.

M  

14. Nagy az önfegyelmem.

K  

15. Gyakran rideg és közönyös vagyok.

K  

16. Határozott vagyok.

F  

17. Jó, száraz humorom van.

F  

18. Szeretek csak tengni-lengni és semmit sem csinálni.

Sz  

19. Szétszórt vagyok.

F  

20. Inkább szemlélem a dolgokat, mint részt veszek bennük.

K  

21. Nehezen bocsátok meg.

K  

22. Nagyon tevékeny vagyok.

Sz  

23. Néha azt mondják, hogy túl hangosan beszélek.

M  

24. Hajlamos vagyok arra, hogy pesszimista és negatív legyek.

F  

25. Nem vagyok energikus.

F  

26. Nagy türelmem van.

Sz  

27. Szeretek beszélni.

M  

28. Nem szeretem a nagy bulikat, inkább néhány közeli barátommal vagyok.

Sz  

29. Lelkes vagyok.

K  

30. Az emberek azt mondják, hogy nagyon bátor vagyok.

K  

31. Mindenről van véleményem.

F  

32. Szeretek sokat aludni.

K  

33. Szeretem az irányításom alatt tartani a helyzeteket és az embereket.

M  

34. Nehezen kötök barátságokat.

M  

35. Szeretem a zenét és a művészeteket.

Sz  

36. Csaknem mindenkit szeretek.

K  

37. Nagyon magabiztos vagyok.

M  

38. Gyakran gondolom, hogy az emberek nem szeretnek.

Sz  

39. Bőkezű vagyok.

F  

40. Gyakran fáradtnak érzem magam.

 

Először is melyik betű, mit jelent?

M: melankólikus

SZ: szangvinikus

F: flegmatikus

K: kolerikus

Az alábbi jellemzések közül azt válaszd, amiből a legtöbb betűd lett.

személyiségtípusok.jpg kép: pinterest.com


Sz = Szangvinikus

A szangvinikus ember optimista, magabiztos, jókedvű. Folyamatosan pörög, mindene a buli. Imád a középpontban lenni. A kommunikáció a lételeme, imádja a barátait becézni. A társaság középpontja, lelkes és motiváló személyiség. Az emberek szeretnek a közelükben lenni.  Úgy mesélnek, hogy mindenki szájtátva hallgatja őket. Nagyon vidámak, jó a humorérzékük. Könnyen tudják kimutatni érzéseiket. Melegszívűek, őszinték, de hiszékenyek. Kreatívak, színes egyéniségek. Spontának, és könnyen megbocsátanak.

Gyengeségük, hogy kicsit túlzóak és harsányak. Néha felszínesek, és mások túlzóan boldognak látszanak. Kicsit lusták, többet beszélnek, mint amennyit cselekszenek. Nem bírja, hanem ő van a középpontban. Következetlenek, mentegetőznek. Nagyon barátságosak, amit az ellenkező nem azonnal valódi érdeklődésnek (szerelemnek) gondolhat.

 

K = Kolerikus

Nyitott, optimista, akaratos. A kolerikus szó eredete: a kole (epe, harag) szóból származik. A középkor óta használják a kifejezést, mert az epét tartották a harag kiindulópontjának. A kolerikus ember hirtelen haragú, lobbanékony, ugyanakkor felkészült és fegyelmezett. Mindig nagyon motivált, könnyen fog bele új dolgokba, és keményen dolgozik. A kolerikus emberek nagy teherbírásúak és a nehézségeken könnyen túlteszik magukat. Sikeresen végzi feladatait.

Határozottak, magabiztosak, bátrak. Nagyon tevékeny emberek, született vezetők. Mivel nem félnek senkitől és semmitől, könnyen kimondják azt, amit gondolnak. Megbízhatóak, felelősségteljesek. Kitartóak, dinamikusak, aktívak. Nem tűrik az igazságtalanságot. Függetlenek, magabiztosak. Nagyon gyakorlatiasak, jó szervezők. Bárkit megmozgatnak. Szeretik a kihívásokat.

Mivel a célra összpontosítanak, türelmetlenek lehetnek (másokkal, magukkal). Főnökként nehezen biztatnak másokat. Feszültek, érzéketlenek. Nehezen tudják elengedni magukat, mások hibáját nehezen tolerálják. Munkamániásak, nehezen viselik a könnyeket. A bocsánatkérés nem az erősségük.

 

M = Melankolikus

A szó eredeti jelentése: szomorú, búskomor, mélabús, de értelmezése mára elmélkedő, mélyen gondolkodó-ra változott. A melankolikusok gondolkodó típusok, pesszimisták, zárkózottak. Ugyanakkor gondosak és komolyak. Szeretnek egyedül lenni, kedvelik a csendet. Érzelemközpontúak,szeretnek mindent alaposan megvizsgálni. Nem kezdeményező típusok, de szívesen csatlakoznak másokhoz. Kreatívak, minőségi munkát végeznek. A melankolikusok érzékeny emberek, és lelkiismeretesek. Komolyak és zseni-hajlammal rendelkeznek. Idealisták, kreatívak. Precízek, pedánsak. Van önfegyelmük és önfeláldozók. Érzékenyek, jól kommunikálnak. A művészetek közel állnak hozzájuk. Spórolnak, az idejüket is beosztják. Hűségesek, rendszeretők, együttérzőek.

Hajlamosak a depresszióra, az önmarcangolásra. Túl sokat álmodoznak. Nehezen bocsátanak meg. Túlzottan idealisták. Hipochonderek is lehetnek. Munkájukban szükségük van a biztatásra. Visszahúzódóak. Kritizálnak.

 

F = Flegmatikus

A flegmatikus ember "megfigyelő" típus. Általában érzelem nélkülinek látszanak. Nehezen lehet őket motiválni. Szórakozásképp nem túl sok energiát felemésztő dologgal foglalkoznak: olvasás, napozás, tévézés. Nyugodtak, pozitívak. Jól tudnak másokkal együttműködni. Diplomatikusak, rokonszenvesek. Kiegyensúlyozottak, lazák. Nyomás alatt jól teljesítenek. Sok barátjuk van, kedvesek, türelmesek és elfogadóak. Viccesek. Szemérmesek.

A flegmatikusok legnagyobb gyengesége, hogy sokszor nincs motivációjuk, lusták és fásultak. Nehezen döntenek és önzők. Hanyagok, hidegek. Kerülik a konfliktusokat. Passzívan lázadnak: kizárják azt, ami nem tetszik nekik. Visszafogottak. Kerülik a felelősséget. Nehezen megismerhetőek. Nehezen lehet őket kiismerni.

A legtöbb ember nem tisztán egy típus, van olyan, aki kolerikus-melankolikus, flegmatikus-szangvinikus, de bármilyen "keveredés" lehetséges. Ilyenkor nem tisztán egy személyiségtípus jellemzőivel rendelkezik valaki, hanem többel is. Ezért lehet némi eltérés az eredményben.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116332908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2016.06.11. 12:57:58

Egy összefoglaló általában a legjellemzőbb embertípusokról: http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid063 (A legfelső sor a kép tetején, "Embertípusok". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Globoid 2016.06.11. 14:23:46

Tök jó ez a teszt!
süti beállítások módosítása