Lótusz

Lótusz

Az 5 legszebb plázs az Albán Riviérán

2016. június 12. - Lótusz_blogger

Az Albán Riviéra egy igazi gyöngyszem

Albánia a "sasok földje", méltatlanul kap kevés figyelmet. Az ország 28000 négyzetkilométerén 3 millió lakos él. Albánia partvonala 362 km hosszú. Partvonalát Északon az Adriai-, délen a Jón-tenger mossa. A tengerekbe gyors folyású, kristálytiszta vizű patakok és folyók sietnek. A tengerparton éghajlata mediterrán, de a hegyekben hegyvidéki, illetve a szurdokokban kontinentális.

Az Albán Riviéra még egy teljesen felfedezetlen terület az európai turisták előtt. Igen, régen lehettek fenntartásaink a közbiztonságot, a tisztaságot és a mentalitást, a közlekedést illetően, de manapság az utak egyre járhatóbbak, a szállodák egyre kulturáltabbak. A boltokban pedig szinte minden megtalálható.

Ksamil-szigetek

Délen találhatjuk ezt a szigetet, amely a Butrint Nemzeti Park része.

ksamil izland 3

ksamil izland 4

ksamil izland 2

ksamil izland 1

Himara

A Himara Beach környékén leginkább görög lakosság él, és a tengerpart is eléggé hasonlít a görög tengerpartra.

himara 1

himara 2

himara 3

himara 4

 Borshi Beach

Az Albán Riviéra muszlim városa, Borsh mellett található ez a kristálytiszta kék vizű, homokos partú tengerpart.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=R7Uw1herCv0[/embed]

Dhermi Beach

Dhermit már régóta ismerik a turisták. Azért kedvelik, mert az erdők nagyon közel találhatóak a parthoz. A sziklák alatt pedig barlangokat is találnak az extrémebb kirándulásokat kedvelők. Júliusban és augusztusban fordul meg itt a legtöbb turista, de az utószezon is élvezhető.

dhermi 1

dhermi 2

dhermi 3

dhermi 4

Lukova

Ha nem szeretnél teljesen elvonulni a külvilágtól, vagyis nyaralás alatt is shoppingolnál, akkor a Saranda város közelében Lukova part ajánlatos. Bár főszezonban itt nagyon sok a turista, azon kívül nyugodt és csendes, élvezhető vidék.

lukova 1

lukova 2

lukova 3

lukova 4

A wikipedia erősen ajánlja, hogy indulás előtt fegyverkezzünk fel bizonyos védőoltásokkal, bár az Albánia-szakértők ezt cáfolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416332920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VPBA 2016.06.13. 18:38:43

Na végre! És a Riviérán kívül még mennyi, de mennyi látnivaló van Albániában. Védőoltásra nincs szükség, a mi 11 éves kisfiunk most fejezte be a 4. osztályt, 5 éve itt él, csak Mo-on kapta meg az amúgy is kötelező védőoltásokat. Borsh sem muszlimabb, mint egész Albánia, mivel papíron a lakosság 70%-a muszlim. :) Üdv. a klubban: Az albania.cafeblog szerzője :)

VPBA 2016.06.13. 18:49:39

Na végre! És a Riviérán kívül még mennyi, de mennyi látnivaló van Albániában. Védőoltásra nincs szükség, a 11 éves kisfiunk most fejezte be a 4. osztályt, csak azokat az oltásokat kapta, ami Mo-on kötelező. Borsh nem muszlimabb, mint egész Albánia, papíron a lakosság 70%-a muszlim. :) Az európai turisták körében igencsak felfedezett Albánia, először kezdték a görögök és az olaszok, majd jöttek a skandinávok, elsősorban a norvégok és svédek, majd Kelet-Európából a lengyelek elárasztották, a csehek már csak másodikként futottak be. A magyarok még várnak... Üdv. a klubban: az albania.cafeblog szerzője

VPBA 2016.06.13. 19:00:48

Na, végre! És a Riviérán kívül még mennyi, de mennyi látnivaló van Albániában. Védőoltásra nincs szükség, a mi 11 éves kisfiunk most fejezte be a 4. osztályt, és csak azokat az oltásokat kapta, ami Mo-on kötelező. Borsh nem muszlimabb falu, mint bármelyik másik, mert papíron Albánia 70%-a muszlim. Az európai turisták már felfedezték Albániát, kezdték a görögök és az olaszok, majd jöttek a skandinávok, főleg norvégok és svédek, a lengyelek elárasztották, a csehek már csak a "futottak még" kategória. A magyarok még várnak... Üdv.a klubban: az Albánia blog szerzője
süti beállítások módosítása