Lótusz

Lótusz

Ezért jó a felnőtt színező (+letölthető képek)

2016. június 19. - Lótusz_blogger

Néhány hónappal ezelőtt az egyik ismerősöm azzal köszönt el a csevegésből, melyet estefelé az egyik közösségi oldalon folytatunk: "Lassan lépek, mert megyek színezni..." Azóta a bogárka ott csücsült a fejemben, és aztán elkezdett kaparászni és nem tudtam nem megtenni, hogy ne menjek el a könyvesboltba és ne vásároljak egy ilyen kötetet magamnak.

A könyvesboltban kb. 20-féle kötetet találtam, végül egy olyat vettem meg, amelyben egyes képekhez egy-egy odaillő  idézetet is hozzácsatoltak. Az első képet múlt hét kedden délután kezdem el kifesteni (sajnos/szerencsére még nem lettem kész vele, mert éppen akkor volt a magyar-osztrák meccs és kivételesen - bár nem vagyok nagy focidrukker - nagyon lekötötte a figyelmem és) nem lettem kész a debütáló képemmel. Majd ha kész, talán megosztom a Facebookon.

Tavaly Johanna Basford művésznő Titkos kert című kötetéből 1,4 millió példányt adtak el világszerte. De miért is annyira fantasztikus dolog a felnőtt színező?

  • A színezéshez nem kell túlságosan sok dolog: szükségünk van egy jó kis rajzra, amely motivál bennünket arra, hogy kiszínezzük, és kell hozzá színes ceruza, és/vagy színes tűfilc, illetve olyan színes ceruza, melyet bevizezve akvarell-szerű képeket készíthetünk.
  • A színek különös módon hatnak ránk: vannak, melyek feltöltenek (piros), vannak, melyek lenyugtatnak(kék), vannak olyanok is, amelyek jobb kedvre derítenek(sárga). Színekről még ITT olvashatsz
  • A pszichológusok azt tartják, hogy a színezés egy nagyon pozitív tevékenység: csökkenti a félelemérzetet, a szorongást, stressz-szintünk alacsonyabbá válik.
  • Miközben színezünk, koncentrálunk, ami a koncentrálóképességünk trenírozásban segíthet, és mivel nincsenek elvárásaink, elengedjük magunkat, nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válunk.
  • Segít a fókuszálásban, mert színezés során mindkét agyféltekénket használjuk.
  • Színezés során meditatív állapotba kerülünk, flow-élményt is átélhetünk. Ez azt jelenti, hogy a színezés során feltöltődünk energiával, és örömérzet jár át.
  • Rajzolás során jobb agyféltekénk dolgozik, a pulzusszámunk és vérnyomásunk csökken (ezt veszi alapul a jobb agyféltekés rajzolás is).
  • A színezők között találunk olyat is, melyben mandalák vannak. A mandalák még inkább segítik a fejlődésünket: hatnak a lelki- és szellemi elmélyülésre. Minél többször és hosszabb ideig vagyunk ebben, az imához, meditáláshoz hasonló szinten, annál kiegyensúlyozottabbakká válhatunk és rezgésszintünk is növekedhet. A mandalákban található színekről és hatásukról még ITT olvashatsz.

Bízom benne, hogy te is kedvet kaptál a színezéshez! Lejjebb néhány letölthető képet találsz. Vannak egyébként állatos, tájképet, vagy épp egy városképet ábrázoló, vagy akár virágokat, híres embereket bemutató színezendő képek.  Találd meg a neked megfelelőt!

8      14      állat 2     art nouveau 2              india ganesha      landsvape 1           mandala 10  mandala 11             paris 1                természet 3   tibet buddha          zentangle 5

Még több letölthető színezőt ITT találsz.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=qOi3alep3tc[/embed]

Képek forrása 

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5016332932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása