Lótusz

Lótusz

Így tüntetik el Rióból a szegényeket az Olimpia idejére

2016. június 29. - Lótusz_blogger

Már csak alig egy hónap, és kezdődnek az Olimpiai Játékok Rióban. Az Olimpiát, a várost hirdető reklámfilmek a csillogásról, a luxusról szólnak.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Z00jjc-WtZI[/embed]

A valóságban azonban nem minden fenékig tejfel... Rióban több tízezer szegény él, és az ő nyomorukat Rió polgármestere nem szeretné közszemlére tenni. Ezért úgy döntött a város vezetése, hogy a szegények "eltüntetésére" beáldoznak dollármilliókat, ledózerolják házaikat és építenek számukra egy külön városrészt.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1W_zM7koJy8[/embed]

A munkálatok a háttérben zajlanak, de a VOX csatorna felfedte a riói vezetés titkát. Bár ez se rossz megoldás, viszont ezt a rengeteg pénzt olyan beruházásokra, fejlesztésekre is költhették volna, amelyek hosszú távon megoldják a szegények, a nincstelenek gondjait.

Ez a "városkép plasztikázás" már régóta bevett szokás Rióban: a focivébé óta, illetve minden nagyobb rendezvény előtt élnek vele. 2009 óta több, mint 77 000 ember ellen követtek el a tulajdonjoggal kapcsolatos sérelmet.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr416332966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása