Lótusz

Lótusz

Készítsd el a saját fűszerkerted a konyhában

2016. július 03. - Lótusz_blogger

Ha nem kertes házban élsz, de szeretnéd a nyár ízeit a lehető legfrissebb állapotban az ételedbe helyezni, akkor készíts fűszerkertet a konyhába. Nem kell hozzá sok hely, mégis a friss fűszereknél nincs ínycsiklandóbb hozzávaló. Nem muszáj sok félét, csak a legtöbbet használtakat hozd be a konyhádba: menta, citromfű, bazsalikom, petrezselyem, snidling, esetleg egy kis cseresznyepaprika, és csak a finom illata miatt levendula.

Ezek a növények általában kedvelik a napos helyeket, és elég jó szárazságtűrők. Ha pedig megunod, akkor "arasd le": pl. szedegesd le a menta leveleit, szárítsd meg, helyezd egy befőttes üvegbe, majd télen jó kis tea készülhet belőle. De a fűszereket is elteheted hasonlóképpen.

Az alábbiakban pedig tippeket találsz arra, hogyan helyezd el a konyhában ezeket a zöld növényeket.

  • Tehetjük külön-külön virágcserépbe, befőttes üvegbe, vahy épp egy kiürült fémdobozba, de egy csészébe is őket.
  • Vagy függőlegesen is elhelyezhetjük a fűszernövényeinket.
  • De akár egy nagy cserépbe is ültethetünk többféle növényt.

Neked melyik verzió tetszik legjobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2216332976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása