Lótusz

Lótusz

Dalai Láma: 8 lépés a boldogsághoz

2016. július 19. - Lótusz_blogger

A Dalai Láma a tibeti buddhizmus feje bár száműzöttként él, mégis kiegyensúlyozott, alázatos, szeretetteljes és példamutató életet él. Ahhoz, hogy ezt a kiegyensúlyozott, melegséget és bizalmat árasztó légkört kialakítsa magában, maga körül, az alábbi 8 lépést igyekszik mindig fejben tartani.

dalai-lama-1169299_960_720

1. Ne foglalkozz külsőségekkel!

A külsőnk, a külsőségek átmeneti dolgok. A földi életünkben túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítunk neki. Pedig valójában nem ez határozza meg a boldogságunkat és azt, hogy lelkünk mennyire jóságos. Bár a média azt sugallja, hogy csakis szép emberként érvényesülhetünk, de az sokkal fontosabb, ami belül van.

2. Fejleszd együttérző-készséged!

Amikor meglátunk egy cuki kiskutyát, vagy  kiscicát, azonnal lájkoljuk a Facebook-on. De ha egy kisgyereket mutatnak, aki éhezik, szomjazik, azt a legtöbbször átgörgetjük. Bár legtöbbször nem tudunk segíteni, azért együttérzésünket kimutathatjuk. Az együttérzés nem egyenlő a sajnálattal!

3. Erősítsd az emberi kapcsolataid!

Figyelj oda a környezetedben élőkre, fordulj szeretettel mások felé. Tegyél jót neki, mert ezzel a feléjük irányuló szeretetedet tudod kifejezni és ezáltal erősödik az emberi kapcsolatod másokkal.

4. Foglalkozz spiritualitással!

A 21. század egy mérföldkő volt az emberiség életében. Most kaptunk arra lehetőséget, hogy kinyíljon a szemünk, hogy felébredjünk és változtassunk a világon. De ahhoz, hogy a világot megváltoztassuk. először magunkon kell dolgozni. A spiritualitás szóba jó sok mindent beszuszakolhatunk... Én például először Agykontroll-tanfolyamot végeztem, aztán masszázst tanultam... De előtte egyházi suliba jártam. Nekem ez mind a spiritualitás fogalmába beletartozik... Mindenki a saját útján kell, hogy járja! A lényeg, hogy indulj el!

5. Fogadjuk el a szenvedést is!

Ismered a yin-jang jelet? Ez a kör azt szimbolizálja, hogy a világ csak akkor teljes, ha van benne jó is, rossz is. A szenvedést is el kell fogadni. A betegségek, az fájdalmak, félelmek azért kellenek, hogy megvilágítsák a helyes utat, hogy át tudjuk értékelni életünket és készen álljunk a változásra.

6. Iktasd ki a negatív érzelmeket!

Már egy ideje szinte minden napra jut valami ijesztő, félelmet keltő hír. A félelem megbénít, elszívja az energiát, tehetetlenné tesz. Kiszolgáltatottá válunk tőle. Ezt nem szabad hagynunk, mert akkor a szabad akaratunk irányítását engedjük ki a kezünkből. A negatív érzelmek: félelem, hiányérzet, fájdalom mind-mind egy dologgal iktatható ki életünkből: a szeretettel!

7. A pohár félig üres vagy félig tele?

Ezt a kérdést mindenki feltette már magának, vagy éppen egy ismerősének, akit szeretett volna visszaterelni. Az optimizmus, a dolgok jobb színben való látásmódja azt jelenti, hogy negatív energia helyett pozitív energiát sugárzunk. És mivel a hasonló a hasonlót vonzza, ezért nagy valószínűséggel a jó fog közelíteni, ha jót vársz!

8. Becsüld magad!

A kishitűség nem segít bennünket. Ha kellő (nem túlzott) mennyiségű önbizalommal rendelkezel, ezzel azt sugárzod a környezeted, az Univerzum felé, hogy te egy életképes, egy szeretni tudó, egy az életéért felelősséget vállalni tudó emberi lény vagy. Ha nyitott vagy, és tehetséges, akkor az Univerzum is támogatni fog a céljaid elérésében.

Fogadd meg ezeket a tanácsokat, melyeket a Dalai Láma a Boldogság művészete című könyvében oszt meg az Olvasókkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr916333008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása