Lótusz

Lótusz

Hosszú Katinka 5 alapelve, mely sikerhez vezet

2016. augusztus 07. - Lótusz_blogger

Szász Emese kardvívó után, Hosszú Katinka megszerezte Rióban a 2. magyar aranyérmet, eláruljuk sikerének 5 titkát.

 

Egy külföldi szaklap korábban jelentetett meg cikket róla még 2015-ben, ami ékes bizonyíték arra, hogy az úszást kedvelők körében nemcsak a magyarok, de a külföldiek is elismerik sikereit és teljesítményét. Ahhoz, hogy Katinka ennyire sikeresebb legyen nem elég a testi erő: a lelki erő, a kitartás és a kemény munka a győzelem alapja.

A Vaslady, Hosszú Katinka az alábbi 5 alapelvet vallja, melyek a győzelemhez segítik minden versenyén:

1. Minden edzés előtt, mielőtt beugranék a medencébe, megállok egy pillanatra, és emlékeztetem magam arra, hogy mit kell megtennem azért, hogy a későbbi célomat elérjem.

2. Ha egyszer elkezdem az edzést, szilárdan tartom magam a "nincs kifogás" elvéhez. Sem én magam, sem bárki más nem szolgálhat semmilyen mentséggel arra nézve, hogy ne folytassam.

3. A pályám azon alapul, hogy nem félek a nehezebb utat választani. Bármiért, ami eredménnyel kecsegtet, keményen meg kell küzdeni.

4. Sosem a biztos siker felé vezető utat keresem, inkább azt, amelyen akár kudarc is érhet, mert a kudarc is a siker felé vezető út.

5. A kemény munka mindig kifizetődő. Nem biztos, hogy pontosan akkor térül meg, amikor számítasz rá, de az biztos, hogy a kemény munka soha nem megy veszendőbe és  előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Alapelveit nemcsak a sportban, de a magánéletben is következetesen betartja. 1996 és 2002 között Baján a Gyakorló Általános Iskolában tanult, majd szintén Baján, a III. Béla Gimnáziumban. 2008 őszétől a Los Angeles-i Dél-kaliforniai Egyetemen pszichológia szakos hallgató, és itt is készült a versenyekre. 2013. augusztus 22-én férjhez ment amerikai edzőjéhez, Shane Tusuphoz. Nagyon boldog és sikeres a pár.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116333044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása