Lótusz

Lótusz

Jurukjara - a japán kabalaőrület

2016. szeptember 27. - Lótusz_blogger

Ugye te is hallottál már a japánok szeszélyeiről, őrült hóbortjairól. Az egyik ilyen hóbortjuk a kabala, egy kicsit kibővítve, a "Jurukjara". Ez egy japán kifejezés, amit kabalaként fordíthatunk. Ezek a karakterek nem öncélúak, hanem turisztikai jelentőségük van. Meglepődtél? Japánban saját kabalája van a cégeknek, szervezeteknek és a régióknak is. A kabalák jellemző vonása: aranyosak, gyerekesek, és a rajta található motívumok a régióra jellemzőek. A kabalák célja, hogy erősítsék az ott élő/dolgozó emberek összetartását, és megmutassák a más régióból, országból érkezőknek, hogy mennyire büszkék a lakhelyükre.

Ezek a kosztümös karakterek (kigurumi) promóciós rendezvényeken és fesztiválokon is jelen vannak. A Jurukjara-üzletág Japánban 2012-ben 16 milliárd dolláros forgalmat bonyolított.

Népszerűbb jurukjarák közé tartozik Kumamon és Funassyi, akiket egész Japánban ismernek.

Ezek a kabalák ugyanúgy közlekednek, jönnek-mennek az utcán. Erről láthatsz az alábbiakban cuki életképeket.

Képek forrása: demotivateur.fr

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5216333142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása