Lótusz

Lótusz

Macskaimádó, aki Nobel-békedíjat kaphat

2016. szeptember 30. - Lótusz_blogger

Ez a férfi (Mohammad Alaa Jaleel) minden nap az életét kockáztatja azok kedvéért, akik egyedül vannak. Amikor mindenki elhagyta a veszélyzónát, ő ott maradt. Azért, hogy a legkiszolgáltatottabbakat ellássa.

Mohammad Alaa Jaleel arra tette fel az egész életét, hogy elhagyott macskákon segítsen a polgárháború sújtotta Aleppóban. A macskaembernek is nevezik őt, mert már több száz szerencsétlenül járt cicát fogadott be. 

"Szentélye" harminc macskával indult, ma már több száz macskával él együtt. Már nem csak az utcán bóklászó állatokat fogadja be: sokan ismerik a környéken, így, akik nem tudnak már gondoskodni az állataikról, elviszik hozzá, hogy azok valóban jó kezekbe kerüljenek.

Alaa Jaleelnél nincs lehetetlen: egyszer egy kislány kérte meg, hogy vigyázzon a cicájára, mert ő a szüleivel Törökországba költözik. Egy kérése volt, hogy amíg nem térnek vissza, néha küldjön fotót az állatról, mert így is nehezen viseli az elválást. 

Mivel a férfi sok barátja hagyta maga mögött a háborúval együtt a várost is, ezért azt mondja, a macskákban lelt új barátokra.

"Velük maradok, történjen bármi." - tette hozzá.

A szíriai város Aleppo lakossága menekülni kényszerült, mert maradni veszélyes lett volna.

"Nem tudták elvinni a háziállatokat, ezért maradtam, hogy vigyázzak rájuk" - mondta Ala.

Az állatok etetése 4 dollárba kerül.

 

De Al ismert nemcsak azért maradt, mert szereti az állatokat. Minden nap több tucat ember életét is megmentette már. Egy hős. Nobel-békedíjra is esélyes lehet.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8216333156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása