Lótusz

Lótusz

Egzotikus utazásra indulunk!

2016. november 02. - Lótusz_blogger

Ha már belefáradtál az esőbe, hidegbe, szélbe az őszi-téli hűvös időjárás viszontagságaiba, akkor talán fogod magad és elrepülsz melegebb éghajlatra. Ha jól akarod magad érezni magad, akkor az alábbi dolgokra figyel oda!

beach

1. Egzotikus utazás - tengerpart

Ha tengerparti utazás vár rád, mindenképpen vigyél magaddal több fürdőruhát is. A törölközőnek is jó hasznát veszed, még akkor is, ha a szálloda, ahol laksz, biztosít számodra. Aztán készülj felsőruházattal is: legyen olyan lenge, kényelmes ruhád (lehetőleg pamut), amibe nem izzadsz bele. Ebből legalább annyi darabot vigyél magaddal, amennyi napra az utazás szól. Strandpapucs, naptej (déli országokban sokkal nagyobb a sugárzás, figyelj oda!) is feltétlenül legyen nálad! De ha már leégtél, legyen nálad hidratáló kenőcs is. Szalmakalapnak, legyezőnek is nagy hasznát veheted. Stóla, kendő: akár fürdőruha fölé, akár egy hűvösebb estére univerzális ruhadarab.

Az esti programokhoz vigyél magaddal csinosabb ruhát is, és hozzá körömcipőt, szandált. Az egzotikus országokban különféle nálunk (szerencsére) nem megtalálható rovarok is lehetnek, ezért egy szúnyogriasztó spray sem árt.

 

2. Túrázás

Ha olyan vidéket szeretnél felfedezni, ami hegyek között található és túrázást képzelsz el kikapcsolódás gyanánt. akkor túrafelszerelést vigyél magaddal. Sportcipő, túrabakancs, esőkabát, meleg pulóver (még nyáron is), kényelmes hátizsák. Vízhólyagtapasz, és ha hidegebb helyre mész sapka-sál-kesztyű kombónak is jó hasznát veszed. Vizes kulacs és iránytű nélkül se indulj el!

 

3. Városnézés

Városnéző körút során kényelmes cipő mindenképpen ajánlott, kényelmes, de szalonképes ruházattal. Elvégre a Facebookot az utazás után elárasztod majd a képekkel.... Egy nagy kendőnek is hasznát tudod venni, ha nincs túl hideg, de feltámadna a szél. A telefonodra telepíts olyan alkalmazást, ami az útba igazodást segíti. Térképnek, útikönyvnek is jó hasznát veszed.

 

Ezek az extrém, adott nyaralásra célzottan ajánlott felszerelésen kívül, más lényeges tárgyak is lehetnek, amire minden nyaralásnál szükségünk van. Például nem a telefontöltőd semmiképp ne felejtsd itthon. Aztán vigyél magaddal váltócipőt is (nekem pl. volt egy nagyon szép fekete cipőm, amit a szalagavatón akartam felvenni, előtte már használtam 1-2 hétig. Hát nem a szalagavató napján szakadt el a pántja?) Fehérneműből készíts oda dupla annyit.

 

Ha egzotikus vidékre tervezed az utat, ideje előre tájékozódni: vannak olyan helyek, ahová csak megfelelő oltásokkal érdemes elutazni. Ezeket a háziorvosod elvileg meg tudja mondani, és be is adja számodra.

Víz. Nagyon ajánlott, hogy a vízcsapból folyó víz helyett inkább palackozott vizet fogyassz! (Lásd Szex és New York, Charlotte, amikor véletlen ivott tusolás közben. Aztán pedig szaladhatott...)

Valószínűleg egzotikus helyre nem egy-két napra mégy, ezért "kénytelen" leszel a helyi specialitásokat megkóstolni illetve a helyi ételekből fogyasztani. Finomak lehetnek, de mivel más, ezért gondot okozhat neked. Ott, belül... Szóval ha szeretnéd megőrizni bélflórád egyensúlyát, (és nem szeretnél WC-re szaladgálni), akkor megéri probiotikumot is magaddal vinni.

Mielőtt elindulnál, köss biztosítást! Bármennyire is pozitív az ember és sebezhetetlennek tartja magát, kisebb balesetek bármikor előfordulhatnak, véletlen rosszul lép, elcsúszik a fürdőben, stb. Én aztán nem vagyok egy nagy biztosítás-párti, de külföldi útra nem megyek el nélküle! Sokkal többe kerülhet, ha utána küldik a csekket, vagy épp el sem látnak.

Bár bankkártyával már egyre több helyen lehet fizetni, azonban nem árt, ha viszünk magunkkal készpénzt is. Városnézésnél nagyon jól jön!

Alap pedig, hogy útlevél, vízum (esetleg ezek fénymásolata, vagy a telefonnal lefényképezve); repülőjegy. Személyazonosságot igazoló okiratok megléte.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2016333212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása