Lótusz

Lótusz

Így kell a csakráid megtisztítani az Avatar rajzfilmből

2016. november 06. - Lótusz_blogger

Igen, jól olvasod. Ma egy mesét mutatok neked, ami segít egy nagyon is komoly dologban: a mester elmeséli az Avatarnak (nekünk), hogy lehet a csakránkat megtisztítani, milyen érzések tartanak vissza az egészségtől és a harmóniától.

A csakra (szanszkritül: चक्रम्, = kerék) az emberi testben elhelyezkedő pszichikai energia központi magja, amely úgy a hindu tantrizmus, mint a tantrikus buddhizmus alapvető fogalma. Neve a szanszkrit „kerék ” szóból származik, de a buddhista jóga forgatagnak, vagy örvénylésnek is fordítja.

A sok ezer esztendős hindu bölcselet alapján az ember lényegesen több, mint kézzelfogható hús-vér testrészek halmaza. Rendelkezik más, szemmel nem látható, kézzel nem tapintható szervekkel is, amelyek szinte fontosabbak a fizikai testnél. Ilyen belső, láthatatlan energiaközpontok a csakrák is, amelyek a gerincoszlop mentén helyezkednek el, a gerinc tövétől a fejtetőig.

Az ősi hindu iratok alapján hét fő csakra létezik, amiket az életerőt (prána) szállító vezeték, csatorna, a szusumna, vagy másképp nadi kapcsol össze. A csakrákon átáramló életerő szabályozza a test összes életfunkcióját.

A csakrák fajtáiról, működéséről ITT olvashatsz.

És hoztam egy kisfilmet, mely az Avatar című mesefilmsorozatból készült. Ne riasszon el, hogy ez egy mese. Annál sokkal mélyebb jelentősége van és nagyon jól magyarázza le, mi lehet az, ami miatt csakráink nem működnek megfelelően. És mit kell tennünk ahhoz, hogy igazából meg tudjuk tisztítani őket és harmonizálhassuk!

 

[embed]http://indavideo.hu/video/Csakratisztitas_az_Avatar_cim_rajzfilmbol[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3116333244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása