Lótusz

Lótusz

Így kell a gránátalmát megpucolni

2016. november 10. - Lótusz_blogger

A múltkor ráéheztem a gránátalmára és éppen akciós is volt az egyik hipermarketben. Úgyhogy vettem belőle 2 db-ot. De meggyűlt a bajom a megpucolásával. Lehet, hogy a kedves olvasó profibb ebben, de ha nem, és szereti a gránátalmát, akkor mutatok egy trükköt, amivel a fincsi bogyókat kiszabadíthatja a merev falú burokból.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=aUsfw-KppCU[/embed]

 

Ugye, hogy gyerekjáték? :)

A gránátalma egyébként nagyon finom és egészséges gyümölcs. Nagy mennyiségű flavonoidot tartalmaz: antociánt, kvercetint tartalmaz. Gazdag káliumban C-vitaminban és kálciumban.

 

Felhasználása

A gránátalma héját  és a gyümölcslét évszázadok óta szőnyegek színezőanyagaként használják. A gyümölcs megfőzésével fekete színű tinta állítható elő. A gyümölcs héját Indiában sárga és fekete színű fonal színezőanyagént használják.

A gránátalma és a gránátalmalé is világszerte elterjedt élelmiszer, de különösen a Földközi-tenger vidékén, a Közel-Keleten, az USA-ban, Dél-Európában és néhány éve Közép- és Észak-Európában fogyasztják.

A gyümölcshús és a gyümölcslé is használatos vad- és szárnyasételek, valamint gyümölcssaláták készítése során, illetve fagylaltok, lekvárok, likőrök alapanyaga. Bor és ecet is készíthető belőle. A gránátalmából a Karib-tengeren szirupot készítenek és több különböző koktél alapanyaga.

 

Gyógyhatása

Tudományos kísérletek bizonyítják, hogy a gránátalma pozitív hatással van a szív- és keringési rendellenességekre, valamint a rák és a gyulladásos megbetegedésekre. Számos beteg igazolta rendkívüli gyógyító-megelőző hatását az érrendszeri és rákos betegségek esetén. Az egyik legtöbbek által tesztelt módszer: napi egy pohár gránátalmalé fogyasztása egy év alatt az érfali lerakódásokat csökkenti. Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő és vérrögképződést gátló hatású, a vérhígítók és koleszterincsökkentők hatását növeli és lassítja a ráksejtek növekedését.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616333250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása