Lótusz

Lótusz

Hogyan tegyél jót idén karácsonykor?

2016. november 24. - Lótusz_blogger

Hogyan segíthetünk?

 

Advent. Az eljövetel ideje. Az advent a várakozás ideje. Mert mint minden nagyobb ünnepet megelőzően: készülünk. Megtisztítjuk gondolatainkat, érzéseinket, ráhangolódunk az ünnepeltre. Igen. Akit ünneplünk, neki készülünk. Nem a többi meghívott emberre, hanem az ünnepeltre kell tekintettel lennünk.

Odafigyelünk magunkra, befelé fordulunk. Mert amikor nagy ünnep közeledik, érdemes egy picit megvizsgálni a lelkünket: mennyire voltunk jók? Mennyire tudtuk szeretni saját magunkat és másokat? Mennyi szeretetet sugároztunk kifelé, mennyit adtunk tovább abból a belőlünk fakadó energiából, azért, hogy jobb legyen a világ? Vagy csak azért, hogy egyetlen embernek is szebb legyen a napja?

Ha eddig nem így sikerült, akkor van még mit pótolnunk és a karácsony környékén van is rá lehetőség. Mert ilyenkor mindenki „jobban szeret”. Legalábbis a legtöbben igyekeznek többet adni, többet segíteni. (Nem szabad rákényszeríteni senkit arra, hogy, adakozzon.) Ha nem szívből jön, akkor az nem igazi ajándék. És nem is csak a pénzügyi támogatásról van szó. Hanem akárcsak egy gesztusról.

A készülődésbe belefér a nagytakarítás, a lakás átöltöztetése téli „szerelésbe”, vagy éppen közös adventi koszorú-készítés, vagy esti közös ima… Vagy csak annyi fogadalom, hogy karácsonyig minden nap olvasok egy kis részt a Bibliából.

Teréz anya, aki egy csupaszív ember és egy végletekig kitartó nő volt ezt mondja:

"Nagy dolgokat nem tudunk tenni. Csak kis dolgokat nagy szeretettel."

És tényleg így van. Nem a tett nagysága számít, hanem az, ahogyan adjuk. Ezért összegyűjtöttem néhány lehetőséget arra, ha szeretnél jót tenni, akár egy ismeretlennek szeretnél örömet okozni, erre milyen „hivatalos” lehetőségek vannak.

 

A Mikulásgyár

Ez  a gyűjtés minden nagyobb városban elérhető, ahová nem pénzt várnak, hanem egy-egy dobozban játékokat, ajándékokat, melyeket később rászoruló családok számára osztanak ki. A Mikulásgyár már évek óta nagy sikerrel működik, ahová még a gyerekek is szívesen viszik el megunt, de jó állapotú játékaikat, könyveiket. Itt olvashatsz bővebben erről a kezdeményezésről.

 

Macigyűjtés mentőautókba

Győrújbaráton plüssmacikat várnak a mentősök, mert azt szeretnék, ha minden mentőautóban legalább egy plüssmackó figyelne. És ha sérült gyereket kellene szállítani, akkor a kis beteg hozzá tudjon bújni. Erről a Facebookon informálódhatsz, több megyében is várják a plüssmackókat.

 

Élelmiszergyűjtés

Ha te úgy gondolod, hogy a legtöbb rászorulónak még ételre sincs pénze, nemhogy holmi macikra, akkor adományozz tartós élelmiszereket, melyeket ezen a hétvégén az ország 120 településén, majdnem 200 áruházban fogadják. A fogadóhelyek listája ITT olvasható.

 

Jézuska járat

A Jézuska Járat egy jótékonysági szerveződés, mely a hátrányos helyzetű gyermekek álmait váltja valóra. Igen, nem hasznos holmikat várnak, hanem a lehetetlent teljesítik. Hátrányos helyzetű gyermekek számára hozzák el a csodát. A kívánságlista alapján lehet a gyerekeknek elküldeni az ajándékot. Mert minden gyermek a csodára vár karácsonykor. Erősítsük meg őket hitükben.

 

Több szervezet is sms-en keresztül fogadja a támogatásokat. Ezt a reklámokból, hirdetésekből mindenki megtalálja.

 

Ha tehetjük, támogassuk a nálunk elesettebbeket, de figyeljünk oda azokra is, akik a környezetünkben vannak és talán magányosak karácsony környékén. Számukra már az is ajándék, ha időnket rájuk szánjuk és beszélgetünk velük egy órát.

„Amit a legkisebbel tesztek az emberek közül, azt velem teszitek.” (Biblia)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916333276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása