Lótusz

Lótusz

Vízkeresztkor tisztítsd meg az otthonod

2017. január 05. - Lótusz_blogger

Bár a legtöbb családnál a Vízkeresztből annyi maradt, hogy ilyenkor bontjuk le a karácsonyfát. Azonban Vízkereszt ünnepén megtisztíthatjuk az otthonunkat.

Vízkereszt, epifánia, és a háromkirályok ünnepe, és Jézus megjelenését is ünnepeljük katolikusként. Vízkereszthez az alábbi 3 bibliai momentum kapcsolódik:

a napkeleti bölcsek imádása;

Jézus megkeresztelkedése a Jordán folyóban;

Jézus első csodája (a víz borrá változtatása) a Kánai menyegzőn.

A magyar hagyományok szerint Vízkeresztkor szenteltvizet vittek haza a templomból, melynek gyógyító erőt tulajdonítottak. Nagyon régen még az állatokkal is megitatták, hogy egészségesek legyenek, és magukra is locsolták, betegségek és rontás ellen. A ház földjét (régen döngölt föld padló volt a házakban) is meglocsolták vele, ezzel áldást kérve a házra. A házakat, ólakat is megszentelték,  és a bölcsőre is hintettek belőle. (Az "igazi" házszentelést pap végezte).

Napjainkban is elvégezhetünk egy kis otthontisztító rituálét, amellyel kipenderítjük az Óév utolsó negatív energiáit, és bevonzhatjuk az Újév áldásait.

A rituláéhoz gyújtsunk meg egy tömjén füstölőt és járjuk körbe a szobát, lakást. Ha végigjártuk az otthonunkat, helyezzük el a füstölőt, üljünk le, imádkozzunk, mantrázzunk, saját magunkat is tisztítsuk és rezegtessük.

Ezután gyújtsunk meg egy hófehér gyertyát, és kérjük Szent Micháel Arkangyalt, hogy tisztítsa meg az otthonunkat. Kérjük, hogy égessen vissza minden negatív energiát oda, ahová való. Kérjük, hogy égő tűzkardjára szúrjon fel minden rosszat és vigyen el minden rosszat. Ezután kérjük a Mennyei Atyát, hogy szippantson le az otthonunkról minden rosszat és vigyen el oda, ahová való, hogy megsemmisüljön létezni. Mondjunk el egy imát (pl. MiAtyánkot).

Ha tudunk hozni a templomból szentelt vizet, azt is hintsük szét a házban. Közben kérjünk áldást, békességet, egészséget, boldogságot, bőséget, gazdagságot a házra és a ház lakóira, az itt élőkre.

A fenti rituálé nem "szentírás", saját szájízed szerint végezheted. Fontos, hogy köszöntsd az Égieket, kérd a segítségüket, és áldásukat!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7116333354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása