Lótusz

Lótusz

Donald Trump - egy új molylepkefaj névadója

2017. január 21. - Lótusz_blogger

Molylepkét neveztek el Donald Trumpról, az új amerikai elnökről.

A különleges "hajú" molylepke, mely egy alig egycentis rovar, a Neopalpa donaltrumpi nevet kapta.

A Neopalpa donaldtrumpi Kaliforniában és Mexikóban őshonos rovar, melyet Vazrick Nazari kanadai kutató fedezett fel. Azért kapta az elnök nevét, mert az alig egycenti szárnyfesztávolságú rovar, érdekes "hajviselete" hasonlít Donald Trump hajára.

Nazari azt mondja, bízik abban, hogy a névadás majd arra inspirálja Tumpot, hogy hivatali ideje alatt foglalkozzon az ökológiai problémákkal is. "Remélem, hogy az elnöknél az ilyen törékeny amerikai ökoszisztémák védelme kiemelt prioritást élvez majd. Ezekben az ökoszisztémákban sok felfedezetlen és nem regisztrált faj él, és meg kell őrizni őket az eljövendő generációk számára" - fogalmazott a kutató.

trumpi.jpg Neopalpa donaltrumpi


 
Korábban már rábukkantak egy madárra is, amelynek "frizurája" ijesztően hasonlít Donald Trump hajszerkezetéhez.
 

trumpmadar.png kép: szeretlekmagyarorszag.hu


 
De nem Donald Trump az első amerikai elnök, akiről állatokat neveztek el. A távozó elnökről, Barack Obamáról egyébként az elmúlt 8 évben összesen 9 állatfajt neveztek el: egy pókot, egy madarat, több halat, egy már kihalt gyíkot, egy zuzmófélét, egy vérmételyt és egy húrférget.  Legutóbb egy aprócska hal kapta az Obama, pontosabban a T.obama (fajta)nevet. Ezt a picike halat 2016 nyarán fedezték fel. 90 méter mélyen él, 6,1 cm-s és a Hawaiitól északnyugatra található Papahānaumokuākea Nemzeti Tengeri Műemlék területén találták meg.

t-obama.jpg T.obama


De nem Obama volt az első amerikai politikus, akit hasonló megtiszteltetés ért: 2005-ben három új ganajtúró bogárfajt neveztek el George W. Bushról, Dick Cheney alelnökről, valamint Donald Rumsfeld nemzetvédelmi miniszterről.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516333380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása