Lótusz

Lótusz

6 érdekes tény a Kakas évéről

2017. január 27. - Lótusz_blogger

2017. január 28-án indul a kínai asztrológia szerint a Tűz Kakas éve. A Kakas éve pénzügyi területen, a karrierben hoz hatalmas változásokat. Erről ITT olvashatsz. Sokat olvashatsz a neten a kínai asztrológiáról, én most néhány érdekességet szeretnék megosztani veled.

kakaska.jpg pixabay.com


1. A kínai újév nem január 1-jén kezdődik. A kínai zodiákus év a"tavaszünneppel" kezdődik, ami idén február 3-ra esik. De a legtöbb kínai a hagyományos kínai naptár szerint 2017. január 28-ra teszik a Kakas évének kezdetét.

2. Kakasok számára nem túl szerencsés a 2017-es év. A kínai asztrológia szerint azok az évek, melyek "saját" csillagjegyünkhöz tartoznak, vélhetően egy régi átok miatt kevésbé szerencsés, mint a többi jegy számára. Idén az 1945-ben, 1957-ben, 1969-ben, 1981-ben, 1993-ban, 2005-ben születettek számára tartogat kihívásokat a Kakas éve.

3. 2017-ben kétszer "indul a tavasz" a kínai naptár szerint. Először a hagyományos Holdnaptár szerint, január 28-án, majd február 3-án, a szoláris naptár alapján.

4. A Kakas éve 13 hónapból áll "2017-ben". Ennek magyarázata a kínai holdnaptár ás a szoláris naptár eltérése miatt alakul így (a Kakas éve 384 napig tart).

5. A Kakasok öt erénye. A Kakas-kultusznak hagyománya van Kínában. Nem véletlen, hogy a Kakas is egy asztrológiai jegy névadójává vált. A kínaiak szerint a kakas egy nem mindennapi, kabalaállat. A kakas elfogyasztja a "káros" rovarokat. Sőt Kína térképét gyakran hasonlítják egy kakashoz, mely csőrével Japán felé "áll" - Japán alakja pedig egy gilisztáéra hasonlít. A kakas 5 erénye a következő: költészet, katonai vitézség, bátorság, jóindulat és megbízhatóság.

6. A Kakas órái: reggel 05:00-07:00 óra között. A régi időkben az embereknek nem volt karórája, ezért a napot kb. 2 órás időszakokra osztották. És nem is órákban, hanem állatövi jegyek megnevezésével illették, melyeket az állatok viselkedésének megfigyelése szerint neveztek el. Nem is meglepő, hogy a hajnali órák a kakas órái. :)

A KAKAS évéről még ITT találsz infókat (mi vár Rád, mik lesznek a szerencseszámaid...).

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8116333394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása