Lótusz

Lótusz

Einstein szerint ez a siker és boldogság képlete

2017. augusztus 28. - Lótusz_blogger

A siker kulcsa ez Einstein szerint.

 

Akár hiszed, akár nem, Einstein sikerének titka egy képletben rejlett. Nem, nem abban, ami mindenki által ismert relativitás-elméletére gondolok. Hanem arra az elméletre, képletre, amely a sikert írja le! Vizsgáld meg te is ezt a képletet és alkalmazd a sikered érdekében! Einstein 76 évet élt - mozgalmas, sikeres, megbecsült és boldog életet. 

Íme Einstein sikerének képlete ez volt:

A = X + Y + Z

A képletekről Einstein ezt mondta általában:

"Ha egy új elmélet nem egy gyermekek számára is jól érthető, konkrét képből indul ki, akkor valószínűleg semmit sem ér."

A fenti képletben:

X - a munka

Y - a játék

Z - tartsd a szád!

 

Nem mondhatod, hogy Einsteinnek nem volt jó humorérzéke. Nézzük csak meg a képlet minden elemét részletesebben:

1. Munka. Albert Einstein kiváló munkamorállal rendelkezett, amely lehetővé tette, hogy munkásságával hozzájáruljon a társadalom és a modern tudomány fejlődéséhez.

2. Játék. Einstein nem dolgozott a nap mind a 24 órájában. Mindig volt ideje a pihenésre és a kikapcsolódásra. A játék egyfajta kikapcsolódás. Erre mindig szakított időt.

3. Tartsd a szád! A képlet befejező része a hölgytársaimnál lehet, hogy kiveri a biztosítékot... De lehet benne valami, hogy az, aki keveset beszél, többet mond, mint az, aki sokat beszél. Egy nap egy barátom panaszkodott, hogy a lány, akivel találkozik, túl sokat beszél. És, hogy ő, nem tudja megmagyarázni a lánynak, hogy a probléma nem az, hogy túl sokat beszél, hanem, hogy nem tud annyit mondani.

A nők szeretnek sokat beszélni. Számukra ez egy pszichológiai dolog. Beszélnek, beszélnek és közben kibeszélik magukból a problémáikat. Azonban, jobb, ha ezt inkább a barátnőkkel "intézik", és megkímélik a párjukat a sok beszédtől.

És az, hogy tartsd a szád, nemcsak a felesleges beszédre vonatkozhat: ne pletykálj, ne fecsegd ki a vágyaidat, a kívánságaidat... Csak akkor mondd el már, amikor megvalósult. De a dicsekvést is kerüld.

Na és persze Einsteinnek sosem kellett túl sokat beszélnie... Ehelyett odakanyarintott egy képletet és a világ szájtátva nézte.

"A lét válna kibírhatatlanul unalmassá, ha nem próbálnánk megfejteni azokat a titkokat, amelyeket Isten elrejtett előttünk."

Dolgozzunk, játsszunk és figyeljünk a fülünkkel. És tartsuk a szánkat! :)

(ihletadó)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6916333732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása