Lótusz

Lótusz

Veszélyes aszteroidát láthatsz ma éjjel

2017. szeptember 01. - Lótusz_blogger

Potenciális veszély közelíti meg a Földet!

Ma, 2017. szeptember 1. napján egy veszélyes aszteroida fogja megközelíteni a Földet. Bár 7 millió kilométerre távolságban lesz a Földtől, Florence "potenciálisan veszélyes"-nek számít. Az aszteroida 4,35 kilométeres átmérőjű. A svájci csillagászok mérései szerint nem fog bonyodalmat okozni (az Armageddon című film óta ki hiszi ezt el? ;-) ), de viszonylag jól megfigyelhető lesz.

Legutóbb a 650 méter átmérőjű 2014 JO25 aszteroida húzott el a Földtől 1,8 kilóméterre, amelyet jól láthattunk, azonban Florence sokkal fényesebben fog majd csillogni az égen.

 

Florence-t szeptember 1-jén a NASA is megfigyeli, de akár szabad szemmel is jól látható: egy nagy sebességű pontot kell figyelni a Vízöntő, a Delfin és a Csikó csillagképek találkozásánál.

A kisbolygót Schelte J. Bus amerikai csillagász fedezte 1981 márciusában, de a nevét Carolyn Shoemaker aszteroidakutató javasolta Florence Nightingale, a modern betegápolás megalapozója emlékére.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=xIEPmNBOzUo[/embed]

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1316333740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása