Lótusz

Lótusz

7 legjobb egészségmegőrző- és gyógyító ásványkő

2017. december 03. - Lótusz_blogger

Ajándékozz egészséget!

Karácsonyhoz közeledve igyekszünk szeretteinket olyan ajándékkal meglepni, amelynek örülnek, de hasznos is lehet számukra. Ha segíteni szeretnénk nekik, és szeretnénk, hogy egészségesebbé váljanak, ajándékozzuk meg őket ásványkővel. Akár karkötőt, akár nyakláncot, de még marokkövet is vásárolhatunk számukra.

Az egészség nemcsak a testi, de a lelki kiegyensúlyozottságot is jelenti. Vannak olyan ásványkövek, amelyek érzelmi életünkre hatnak, harmóniát teremtve, amely természetesen pozitívan hat a testi állapotunkra is.

Az alábbi 7 ásványkő a legelterjedtebb, azonban a leghasznosabbak, ha az egészségünk megőrzését, vagy annak javulását szeretnénk elérni.

 

 

AMETISZT

Az ametiszt uralkodói körben is kedvelt ásvány volt, lila színe a jólétet és gazdagságot szimbolizálta.  Az ametisztet még ma is a siker köveként viselik. Leonardo Da Vinci egyszer azt írta, hogy az ametisztben megvan az erő a gonosz gondolatok elűzéséhez és élénkíti az egyén intelligenciáját. 

Segít az alvászavaron, nyugt​at, stresszoldó hatású. A légzőrendszer karbantartója, vértisztító. Javítja a látást.

 

HEGYIKRISTÁLY

A hegyikristályt akár jolly jokernek is hívhatnánk, ugyanis fokozza az összes többi kő hatását. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatása van a lelkünkre. Auratisztító, védelmező, segít szellemi kimerültség esetén. Növeli a kifejezőerőnket, javítja az intuíciót. Használhatjuk a tér atmoszférájának tisztítására, a káros környezeti sugárzás csökkentésére, illetve a lelki sebek gyógyítására.

Általános gyulladás-, fájdalomcsökkentő, szinte minden terültre hat.

 

CITRIN

A citrin tisztítja az aurát és védelmezi azt a negatív energiáktól. Erősíti a megérzéseinket. Segít a koncentrációban,  és tetterőssé tesz. Mivel a Napfonat-csakrára hat, nyugtató hatású. Viselésével optimistábbá és bölcsebbé válhatunk. Pénz- és sikerbevonzó tulajdonsággal is rendelkezik.

Egészségügyi hatása az emésztőszervrendszerünkre a legfontosabb: javítja a bélben a felszívódást, a gyomorpanaszokat enyhíti, méregtelenít, és jó hatással van a cukorbetegségre is.

 

RÓZSAKVARC

Rózsakvarc: már az Ókori Rómában is kedvelt ásványkő volt, bár akkor még inkább mágikus, szerelemvonzó tulajdonsága miatt. A kő ereje abban rejlik, hogy segít az érzelmi blokkok feloldásában, így nyitottabbá válunk jobban tudunk szeretni (akár szerelemmel is).

Mivel az érzelmi blokkok felszabadulnak, nőként könnyebben eshetünk teherbe. A rózsakvarc a lelki egyensúlyt helyre állítja, így sokkal kreatívabbá válunk. Meditáció során segít megszabadulni a haragtól. Betegségek közül a fent említett meddőség kezelhető vele, de pozitív hatása van a bőrbetegségek, asztma és az allergia ellen is.

 

JADE

A Jáde csökkenti az agressziót, segít a hangulatingadozások leküzdésében, belső békét teremt. Örömet és életkedvet stimulál bennünk. Növeli a bennünk lévő szeretetet, a harmónia iránti igényünket.

Egészségre gyakorolt pozitív hatása a vese, lép és bélrendszerre van, emellett méregtelenítő.

 

KARNEOL

A karneol magabiztosságot, merészséget, kezdeményezőkészséget és nyitottságot reprezentál. Segít otthonosan és kényelmesen érezni magunkat abban a környezetben, ahol vagyunk. Motiválttá tesz. Segíti a karriert, és a személyes ügyeket is.

 

Egészségünkre az alábbi területeken hat pozitívan: gyomor-, bélbetegségek; anyagcsere- és petefészekproblémák, vese- és húlyagkövek feloldása, lép, máj, gyomor, nyirokkeringés. Visszér ellen is hatásos.

 

TIGRISSZEM

A Tigrisszem – ahogy nevében is benne van, a tisztánlátást segíti (spirituális szinten). Ha megfelelően észleljük a problémákat, könnyebben tudunk helyes döntést hozni. Sokat segít a kő a tanulásban, vizsga során. A Tigrisszem a túlzott energiákat megfékezi, békét és védettséget teremt.

Egészségre leginkább a csont, és izületek terén van jó hatással, a légutakra és a köhögés ellen is kiváló.

A fent említett ásványokat az R.M. Ékszernél vásárolhatod meg! IDE kattintva elérhetők. Ajándékozz egészséget!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6316333828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása