Lótusz

Lótusz

Ilyen lesz a tél a Dávid-naptár szerint

2017. december 11. - Lótusz_blogger

Lesz-e fehér karácsony?

Dávid Mihály több tíz éve készít időjárás előrejelezést. Én minden évben megvásárolom a kis borítékot, amely az egész évre vonatkozó előrejelzést rejti.

Idén télre Dávid Mihály változatos, hullámzó időjárást jósol. A december átlagos téli időjárást tartogat számunka: napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt alakul a hőmérséklet, egészen a hónap kétharmadáig. Ezután erős lehűlés kezdődik. Mivel karácsony környékén is fagypont körüli hőmérsékletre számíthatunk, ha lesz csapadék, akkor az hó lesz.

A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül számíthatunk. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készülhetünk, s napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

Utoljára húsz éve

Hófehér karácsony: a Meteorológiai Szolgálat szerint legutóbb 2007-ben, előtte 1997-ben fordult elő, hogy összefüggő hótakaró alakult ki karácsonykor.

Te milyen időnek örülnél?

bama.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116333834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása