Lótusz

Lótusz

Karácsonyi népszokások - ismered?

2017. december 19. - Lótusz_blogger

Karácsonyi, kihalófélben lévő népszokások.

A karácsonynak, sőt az egész adventi készülődésnek sajátos koreográfiája volt. Mindennek megvolt a helye, ideje és módja. Manapság a családok összegyűlnek, de ezt megelőzően rohangálnak, mint pók a falon.... Pedig nem ártana néha picit leülni, megállni és ott lenni. Teljesen. Szívvel-lélekkel. És nemcsak a testünkkel és az eszünkkel. Mert az ünnepek "célja", hogy átéljük, megéljük.

Régen megadták a módját, például a karácsonyi asztalt piros színű terítővel terítették el, amely a bőséget szimbolizálta, vagy éppen egy almát elosztottak a vacsora végeztével - ez pedig az összetartozást és egészséget szimbolizálja.

Ennél vannak érdekesebb és kevésbé ismert tradíciók is. Ebbéli tudásodat az alábbi kvízben tesztelheted.

[embed height="0" recommendation="0" sharebuttons="0" fbcomments="0" iteminfo="0"]https://www.playbuzz.com/melbeee10/kar-csonyi-n-pszok-sok[/embed]

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616333848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása