Lótusz

Lótusz

Zöld Tara - kívánságaink gyors beteljesítője

2018. január 16. - Lótusz_blogger

Zöld Tara - mantrájával nyiss felé.

 

Tara az együttérzés női istensége, a tibeti buddhizmusban az egyik legismertebb istennő. Ő Avalokitésvara (=a könyörületesség istene, tibetiek nyelvén Csenrézi) női párja. Zöld Tara a Buddha tudat bölcsességének és a könyörületességnek a női megtestesülése. A legenda szerint, amikor Avalokitésvara (Csenrézi) látta, hogy mennyire szenvednek az emberek, egy könnycsepp kicsordult a szeméből, és ebből született Tara. Tara-nak 21 megnyilvánulási formája létezik, amelyeket színük, kéz- és lábtartásuk alapján különböztetik meg. Legismertebb a Zöld Tara, és a Fehér Tara. Ők a kegyes, míg a többiek a haragvó Tara megszemélyesítői. Ezért, ha jóra törekszünk, akkor csak Zöld Tarát és Fehér Tarát hívjuk segítségül.

 

Egy másik történet szerint élt valaha egy hercegnő, akibe beköltözött a megvilágosodás szelleme. A szerzetesek azt gondolták, hogy neki férfinak kellett volna lennie. A hercegnő ezt visszautasította, mondván, számára mindegy, hogy milyen alakban született meg, sőt örül női mivoltának. Sokan akarják férfi alakban elérni a nirvánát, de kevesen tekintik a nőiséget a megvilágosodás eszközének. Ő e kevesek közé kívánja magát sorolni. Ezután hosszú meditációba merült, majd fogadalmat tett, hogy megszabadít minden élőlényt a szenvedéstől, a létezés, a szanszára kínjaitól. A hercegnő így Tarává lényegült, s azóta is naponta beváltja fogadalmát.

A Tara-kultusz rendkívül elterjedt Tibetben, Nepálban és Mongóliában.

 

Eredetéről annyi ismert, hogy személye az i.sz. 1. évezred első felében Indiában jelent meg, erre utal óind megnevezése is: Tara, amelynek jelentése: csillag. Az első európai misszionáriusok Szűz Máriával azonosították. Kultusza a 11. században jutott  el Tibetbe.

 

Miben segíthet bennünket Zöld Tara?

Segít a hétköznapi, ugyanakkor a spirituális kívánságaink gyors beteljesülésében, ha valami miatt félelemérzetünk van, segít ezt elhessegetni, segíti a gyors gondolkodást, nagylelkűvé tesz, spontánabbakká válunk általa, elősegíti a karmikus adósságok gyors teljesítését. Emberi kapcsolataink pozitív formálásában is segítségünkre van, megvéd a félelmektől és a szenvedéstől, kívánságaink valóra váltásában segít. A képeken úgy ábrázolják, hogy nem veszi fel a teljes lótuszülés pozícióját - így könnyen, gyorsan tud a segítségedre sietni.

A buddhákat, indiai istenségeket mantrákkal tudjuk megszólítani. A mantrák erős, tisztító hatással rendelkeznek és mantrázás közben spirituálisan fejlődhetünk. Zöld Tara mantrája a következő:

OM TARE TUTTARE TURE SVAHA

A mantra egyes szavainak súlya, jelentése van, ezeken keresztül szabadít meg a félelmektől, eltávolítja az akadályokat, előmozdítja a jó szándékokat és segít biztosítani a jó közérzetet. A mantra mondogatása nagyon hasznos tud lenni, hiszen egyrészt elnyomja a félelmeket, ugyanakkor feltölti az embert pozitív energiával.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ApJ7JL74XMY[/embed]

forrás: kalaziagi-reiki.hu és karmaguru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3416333878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása