Lótusz

Lótusz

10 meghökkentő, de hatásos praktika, amelyet ideje átvennünk a kínai orvoslásból

2018. február 20. - Lótusz_blogger

Ne feküdj északi irányba, ha beteg vagy!

A keleti orvoslás 10 egyszerű tippje, amelyek meghosszabbítják az életet

1.A mosoly

Ne felejtsd el, hogy mindig őszintén mosolyogj a szemeddel, és szereteteddel töltsd meg a szívedet. Ez minden betegséget megelőz. Amikor szomorú, dühös, lehangolt, ideges vagy, vagy éppen sírsz, a szerveid elraktározzák a mérgeket. De ha boldog vagy, mosolyogsz, gyógyító anyagot termelnek.

Nem titok, hogy manapság igen felpörgött életet élünk. Sokszor van, hogy a nap végére megfájdul a fejünk. A nyomást, amely alatt egész nap vagyunk, a fejfájás jelzi. Mit tehetünk ilyenkor? A legjobb, ha nem teszünk semmit! Vagyis a legjobb, ha nem csinálunk semmit, hanem pihenünk. Csak meg kell tanulni, ha nehéz helyzet alakul ki - bármi is legyen - ne hagyjuk, hogy bármi elszívja az energiánkat.

Szóval mosolyogj! Ennek az egyszerű cselekvésnek köszönhetően a világ megváltozik, és ami fenyegető nagy bajnak tűnt, átalakul. Először nagyon nehéz megteremteni a belső mosolyt, de idővel, ha gyakran végzed el, az életed szerves részévé válik. Bárhol is vagy, függetlenül attól, hogy állsz, sétálsz vagy ülsz, pihensz, szeretettel töltsd meg szívedet, és hagyd, hogy a szeretet hullámai áramoljanak szét az egész testedben.

2. Beszélj kevesebbet!

Beszélj kevesebbet, gondosan válaszd meg, mit mondasz, mikor mondod és hogyan mondod. A helyes szó megválasztása a legértékesebb dolog - míg a csend megtartja csít (csí: életenergia).

3. Aggódj kevesebbet, cselekedj többet!

Gondolj kevesebbet a jövőre és a múltra - ezek aggodalomra adnak okot, a szorongás pedig stresszt okoz. Ehelyett inkább próbálj meg a jelenre koncentrálni. Emlékezz, hogy a koncentráció segít az értelmi képességek fejlesztésében és a megbocsátás elérésében is.

4. Fejleszd elméd erejét!

Számos keleti nyelven az "elme" és a "szív" fogalmait egy szóval fejezik ki. Miután eléred azt a szintet, ahol a személyes ambícióid nem nyugtalanítanak, amikor elfeledkezel a szíved fejlesztéséről, akkor egy hihetetlen erőt kapsz a betegségek ellen.

5. Tartsd hűvösen a fejed és melegen a lábad!

Viszonyulj a fejedhez a legnagyobb tisztelettel. Van egy szabály, amelyet fontos, hogy kövess:

„Tartsd a fejed hidegen, és a lábad melegen.”

Így elkerülhető a túl sok energia felhalmozása a fejben, mert ez diszkomfortérzeted növeli, de még meg is betegíthet! Ha túl sok energia jut a fejedbe, a vérnyomásod emelkedhet. Irányítsd át az energiát a lábadba, ezzel csökkenthető a nyomás - ügyelj arra, hogy a lábad meleg legyen -, hogy megakadályozd a szívrohamot. Dörzsöld a lábad és melegítsd őket. Ezt követően mindig gyűjtsd össze az energiát a köldökben, aminek szintén melegnek kell lennie.

6. Tartsd a nyakad melegen!

A nyak egy nagyon fontos testrészünk: rengeteg idegpálya és ér fut a nyakon keresztül a fejbe és a fejből a test többi részébe. Figyelj rá oda, hogy mindig meleg legyen. Amikor feszült vagy, mosolyogj!

Ne legyenek túlzottan intenzívek az érzéseid! Ha a szervek túl erősen dolgoznak, az megbetegíthet: ne fogyassz túlságosan nagy mennyiségű ételt és italt, mert ez is leterheli a tested működését. Válaszd meg az általad fogyasztott ételek minőségét, és egy-egy alkalommal ne fogyassz túl sokat.

Még egy szabály: ne menj ki szeles időben, ha előtte zuhanyoztál/fürödtél.

7. Bölcsen táplálkozz!

Étkezésnél, amint végeztél, ne üldögélj sokáig az asztalnál vagy ne feküdj le sziesztázni. Inkább sétálj egyet. Kelj fel az asztaltól, mielőtt teljesen telítettnek érzed magad, és sosem egyél lefekvés előtt. Egyél kevesebbet, de gyakrabban. Így biztosíthatod a jó emésztést, és nem fogod túlterhelni az öt fontos szervedet. Amikor eszel, először forró ételeket, majd a melegeket fogyaszd el. Tavasszal fogyassz fűszeres ételeket, nyáron savanyúkat, ősszel a keserűbbeket és télen pedig használj kevesebb sót! Ha túl sokat eszel, ne igyál rá sok vizet, és ne nyeld le gyorsan. Az emésztési zavarok akkor jelentkeznek, ha nagyon beeszel, miután hosszú ideig éhes voltál.

8. Mértékletesség

Az alábbiakra figyel:

-A hosszú séta megbetegítheti a szalagokat,

-A túl hosszú ülés árt az izmoknak,

-A túl hosszú ideig való állás károsítja a csontokat,

-A túl sokáig tartó fekvés csökkenti az életenergiát,

 -A túl sok elmélkedés károsítja a vért.

A harag, a szomorúság, a megbánás és a melankólia ártalmasabb, mint túl sok öröm vagy boldogság. A túlzott szenvedély káros; a szexuális kapcsolatoktól való tartózkodás káros; az aggodalom káros. Figyelj a mértékletességre!

9. Az öröm növeli a Qi (csí) mennyiségét

Nagyobb öröm - nagyobb csí. A nagy szomorúság viszont csökkenti a csít. A túlzott szexualitás kipréselheti a létfontosságú energiatartalékainkat. Ha beteg vagy, ne feküdj észak felé. Ha az ébredés után sokat beszélsz, akkor elveszíted az életerőd.

10. Évszakok

Télen tartsd a lábad melegen és a fejed hűvösen. Tavasszal és ősszel hagyd, hogy a fejed és a lábad hűvös legyen. Ha beteg vagy és izzadsz, ne igyál túl hideg vizet, mert ez tönkreteszi a szívet és a gyomrot. Tavasszal és nyáron keleti irányba, ősszel és télen - nyugati irányba feküdj! Aludj az oldaladon, a térdedre hajolva. Így növelni tudod az életenergia áramlását. Nyáron és ősszel korán feküdj le és korán kelj. Télen korán feküdjünk és későn keljünk (de  jó lenne:) ). Tavasszal feküdj le, amíg világos van, és korán kelj fel.

Te melyik pontot tartod a legérdekesebbnek?

Még több Kína: ITT.

econet.ru

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9016333904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása