Lótusz

Lótusz

Így tiltakozhatsz a műanyagszennyezés ellen!

2018. június 28. - Lótusz_blogger

Írd alá a Greenpeace petícióját, hogy 2020. január 1-től nálunk se lehessen egyszer használatos, eldobható műanyag szatyrokat forgalmazni!

Van egy teknősöm, Lujzinak hívom. Bár nem tudom, hogy fiú vagy lány. :) Ő egy lelencteknős, akit az unokatesóm ajándékozott nekem néhány éve, amikor megnősült. Úgy gondolta, hogy a "házasság"-ba nem fér bele egy teki. Szóval. Lujzit már néhány éve próbálom életben tartani.... Amikor is megláttam ezt a képet:

59996_teki1.jpg glamour.hu


Egy kisebb fajta sokkot kaptam tőle! De ehelyett a teknős helyett lehetne itt akár egy rák, egy delfin, bálna, vagy bármilyen tengeri élőlény. De akár folyóvízi állatokról is beszélhetünk: egy nemrégiben készült kutatásból kiderült ugyanis, hogy a műanyagszennyezés nem csak a tengerek és óceánok élővilágát érinti! A Duna és a Tisza vize is nagy mértékben szennyezett, és a csapvízban és a palackozott vízban is mikroműanyag részecskék úszkálnak.

Románia, Chile, India és Kenya után most nálunk is kampányt indított a Greenpeace, azért, hogy betiltassák a nejlonszatyrok forgalmazását.

A petíciót ITT tudod aláírni.

Most az olvasók nagy része felhördül, gondolom... Egy része azért, mert kényelemből, vagy épp időhiány miatt nem mindig tart magánál vászonszatyrot, amelybe el tudja helyezni a megvásárolt termékeket a boltokban.

Az állatbarát-szekció azért hördül fel, mert nagyon szereti a kedvenceket (legyen ez kutya, cica, kígyó, teknős), és a kép lesokkolta, de úgy érzi, nem tud tenni a környezetszennyezés ellen.

Van egy réteg, aki pont lesz@arja a tengeri élőlényeket, azonban, sajnos egy idő után ez a sok műanyag áthatja a földet, a vizet és mindent, és végül visszajut hozzánk, emberekhez. Talán véletlen lenne ez asok allergia, a rák, és a mindenféle meglepő, gyógyíthatatlan betegség?

De mi lehet a megoldás? Mit tehetünk azon kívül, hogy aláírjuk a petíciót?

  1. Vigyünk mindig magunkkal vászonszatyrot, hogy ne kelljen a bolti vásárlás során műanyag szatyrot kérnünk!
  2. Piacon már kérhetjük a zöldségeket saját vászonzacskónkba, esetleg hálós szatyorba, vagy műanyag dobozunkba (amelyet nem dobunk ki azonnal). A húst is egyre több helyen kérhetjük a magunkkal vitt dobozba.
  3. Az otthoni tárolás küllemre takaros, praktikus is lehet pl. egy-egy vászonból készült zsákban, vagy üvegben.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=619&v=XMsjx0LuDQw[/embed]

Neked van-e valamilyen hasznos praktikád "műanyag szatyor ellen"? Oszd meg velünk!

És ne felejtsd el aláírni a Greenpeace petícióját: ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016334048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása