Lótusz

Lótusz

6 dolgot sose ossz meg ismerősökkel!

2018. október 06. - Lótusz_blogger

A boldogságod egyenes arányban van azzal, hogy mennyire tartod a szád!

Amikor boldog vagy azt szeretnéd, hogy az egész világ tudja, pedig a boldogság tudjuk jól a csöndben növekszik, távol az irigy szemektől. Vannak dolgok, amiket csak a párodnak, a családtagjaidnak érdemes elmondanod.

Az alábbi dolgokat ne ossz meg másokkal:

1. Jövőbeni terveink
A hosszútávú terveinkről ne beszéljünk az ismerőseinknek, főleg akkor, ha még készülőben vannak. Elsősorban azért, mert egyes tervek már az elején füstbe mennek, azért mert túl kritikusak vagyunk. A legdédelgetettebb álmainkat próbáljuk meg ne elmondani senkinek.

2. Jó cselekedet
A kereszténység szerint bármilyen jó cselekedetet titokban kell tartani, mert csak akkor kapunk jutalmat érte ("ne tudja a bal kép, mit csinál a jobb). Azok az emberek akik elmondják mindenkinek, hogy mennyi jó dolgot cselekednek és készek arra, hogy mindig segítsenek másokon, nem az emberek csodálkozását váltják ki, hanem megvetést. Még a legjobb cselekedet is, amelyet ezek az emberek tesznek, csak táplálék lesz a saját egojuk számára. Az okos indiai emberek azt mondják, hogy semmi nem rombolja annyira a jó cselekedetet mint a büszkeség.

3. Életvitel
Nem kell beszélnünk a szigorú életvitelünkről sem, a kevés alvásról, az étkezésünkről és a párkapcsolatunkról sem.

4. Lelki tudás
Az amit egyes emberek tudnak, nem adatott meg mindenki számára, de nem kell dicsekednünk. Amit belül érzünk az úgyis látszani fog a külsőnkön. Sőt kisugárzásunkból is érződik.

5. Családi problémák
Ha feleség vagy, akkor ne beszélj a férjed hiányosságairól a rokonok és az ismerősök társaságában. Ha férj vagy, akkor pedig ne mondj semmi rosszat a feleségedről. Ha így cselekedtek, akkor meg tudjátok oldani a problémáitokat, de ha valaki beleszól az életetekbe akkor lehet, hogy megváltozik a ti véleményetek is a partneretekről. A család akkor erős, ha minden dolog a családon belül marad.

6. Mások tettei
Bepiszkolhatjuk a cipőnket és bepiszkolhatjuk a lelkünket is. A lelkünk akkor lesz piszkos, ha pletykálunk, ha a másik ember sikertelenségéről beszélünk, ha vádaskodunk, ha csúnya szavakat használunk. Ha tanúi vagyunk egy ilyenfajta beszélgetésnek, akkor hagyjuk ezt a negatív dolgot leülepedni a lelkünkben, ne adjuk tovább. A hallgatás jó, biztonságos és szép dolog.

fitness.jpg pixabay


forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4616334140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása