Lótusz

Lótusz

Ez az indiánok ősi gyógyítő köve

2018. november 14. - Lótusz_blogger

10 érdekesség a türkizről.

turquoise-1430954_1280.jpg pixabay


1.Már az indiánok is használták: ékszerekbe, marokkőként a Türkizt, amely azonban évszázadokkal később Törökországról kapta nevét.

2. A keresztes lovagok amulettként használták, erős védelmező ereje miatt. Tisztítja az aurát és védelmez a negatív hatások ellen.

3. Hatásosnak tartják rontás és átok ellen.

4. A türkiz a torokcsakra köve, éppen ezért segíti a torokproblémákból való kilábalást, és a pajzsmirigy működését. Segítségével leküzdhetők a beszédhibák, pl. a dadogás.

5. Támogatja a hatékony kommunikációt, erősíti az önbizalmat.

 

6.Lenyugtatja az idegeket, és feltölti energiával a szervezetet.

7. Fokozza az agyi funkciók működést, növeli a kreatívitást. Csökkenti a depressziót, jókedvűvé tesz.

8.Fájdalomcsillapító hatású, méregtelenít: enyhíti a gyomor- és bélproblémákat. Támogatja a vese egészséges működését.

9.Támogatja a szem működését, az éleslátást - és nemcsak szó szerint. És, mivel a torokcsakra őre, és a hallás is a torokcsakrához tartozik, a fülproblémákra is jó hatással van.

10. "A kéz, amely türkizt visel, sohasem lesz szegény.” – A régi arabok az igazság kövének tartották: aki türkizes gyűrűt, amulettet viselt, annak jobban elhitték a szavát, így a kereskedők, tisztségviselők körében népszerű volt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016334180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása