Lótusz

Lótusz

Szentek, akik segítenek anyává válni

2019. április 03. - Lótusz_blogger

Meddőség? Babavárás? Gyermeknevelés? Ők segítenek!

Már régóta szeretnél gyermeket? Vagy éppen babát vársz? Vagy már megszületett gyermeked és szeretnél minél jobb anya lenni és vigyázni, életben tartani a gyermekedet? Akkor nincs más dolgod, mint hogy kéred a Szenteket, hogy segítsenek neked ebben.

pregnancy-775041_960_720.jpg pixabay


Antiochiai Szent Margit (289–304)

Vértanúként halt meg. Egyike volt a tizennégy segítőszentnek. Börtönbe vetették, ahol sárkány alakban meglátogatta a sátán, és lenyelte őt. Margit azonban a vadállat gyomrában magasra emelte a feszületet, mire a sárkány gyomra megrepedt, ő pedig kiszabadult. Ezért Margit a várandós és a szülő nők patrónája.

 

Szent Gerard Majella (1726–1755)

Fiatalon elhúnyt olasz világi testvér az anyák egyik védőszentje. Egyszer egy asszony, aki majdnem életét vesztette a szülés során, a hasára tette azt a zsebkendőt, amit Gerard Majella hagyott náluk évekkel korábban, nem sokkal a halála előtt. Ezután az asszony biztonságban világra hozta egészséges gyermekét.

 

Páduai Szent Antal (1195–1231)

A szegények védőszentje, aki segít az elveszett tárgyak megtalálásában, azonban a várandós nők és meddőségben szenvedők és kisgyermekek pártfogója is. Talán azért, mert a híres legenda szerint a karjában tartotta a gyermek Jézust; vagy mert – ha már az elveszett dolgokkal kapcsolatban hozzá fordulhatunk – segíti a nőket, hogy „megtalálják” a termékenységüket.

church-2386641_960_720.jpg pixabay


 

Szent Mónika (332–387)

Szent Ágoston édesanyja volt. A nők gyakran türelmetlenek a terhesség utolsó heteiben. Ilyenkor fordulhatunk hozzá, mert Ő óriási türelemmel viszonyult a fiához. (A segítségét kérhetjük akkor is, ha csalódtunk a gyermekünkben.)

 

Szent Dympbna (7. század)

Szűz, vértanú. A terhesség során sokat szorongunk, mert félünk a változástól, a fájdalomtól, vagy mert aggódunk, hogy egészséges lesz-e a gyermekünk. Dymphna a mentális zavarokban és pszichés betegségekben szenvedők védőszentje, így segíteni tud abban, hogy elménk és lelkünk megnyugodjon.

 

Kildarci Szent Brigitta (453–525)

Szent Patrik mellett Írország másik védőszentje. Szent Brigitta a újszülöttek, csecsemők védelmezője is, akihez érdemes odafordulni, hogy védelmezze azokat, akik segítenek nekünk a szülésben, és a kisbabánkat is.

 

Szent Rajmund (Nonnatus) (1204–1240)

Egy katalán fogolykiváltó rend tagja volt. A nonnatus arra utal, hogy császármetszéssel jött a világra, miközben édesanyja meghalt. Ennélfogva ő a várandós és a szülő nők, az újszülöttek, valamint a szülészek, csecsemők védőszentje.

 

Szent Erasmus (?–303)

Ő a tizennégy segítőszent egyike. Kínhalála körülményei miatt hozzá fohászkodhatnak mindazok, akik görcsöktől és hasi fájdalomtól szenvednek, így a vajúdó anyák is. Akkor is kérhetjük a segítségét, ha hasfájós a kisbabánk.

 

Szent Gianna Beretta Molla (1922–1962)

Ő egy olasz gyermekorvos volt, akinél két hónapos terhessége idején derült ki, hogy rosszindulatú daganata van a méhében. Feláldozta az életét a negyedik gyermekének megszületéséért. Egészséges kislánynak adott életet, ő azonban egy hét múlva meghalt. Kérjük őt, hogy járjon közbe a születendő gyermekünkért, illetve értünk is.

 

Szent Filoména

Filoména nevéhez több száz csoda fűződik, melyek nagyrésze az olasz kisvárosban, Mugnano del Cardinale-ban történtek, ahol ereklyéit 1805 óta őrzik.

Egy édesanya hozta a templomba nyomorék gyermekét, az átváltoztatás szavainál a születése óta béna gyermek mozogni kezdett és a szentmise végeztével saját lábain jött ki a templomból. Egy vak kislány szemeit az édesanyja az ereklye mellett égő mécses olajával kente meg, amire a gyermek látni kezdett. A mécses olajához mai napig csodás gyógyulások kapcsolódnak. A legnagyobb csoda egy francia fiatal lány gyógyulásához fűződik, a neve Pauline Marie Jaricot (1799-1862).

Ez az ima csodát tesz az életedben.

 

mother-mary-3405282_960_720.jpg pixabay


Szűz Mária

Isten anyjához bármikor fordulhatunk. Ő különösen erős támasza a várandós nőknek. Ő az ismeretlenbe lépett, amikor igent mondott arra, hogy a világra hozza Isten fiát, Ő minden aggodalmunkat s félelmünket megérti, elfogadja és segítneünk, közbenjár értünk.

Forrás: Aleteia.org

főkép: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9316334312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása