Lótusz

Lótusz

Tényleg a péntek 13 a legszerencsétlenebb nap?

2019. május 16. - Lótusz_blogger

A tudósok kiderítették.

A világon sok ember úgy gondolja, hogy a péntek a 13 az egyik legszerencsétlenebb nap. Azonban ezt holland tudósok megcáfolták. Sőt! Szerintük a péntek 13 sokkal biztonságosabb, mint az év bármely más pénteke.

Állításukat a Holland Statisztikai és Biztosítási Központ kutatása támasztja alá. A kimutatások szerint a közlekedési balesetek, a tüzek és a betörések száma kevesebb péntek 13-án, mint bármely másik pénteken.

"Hihetetlen, de az emberek jobban vezetnek, vagy inkább otthon maradnak, - statisztikailag elmondható, hogy a vezetés péntek 13-án biztonságosabb mint a többi pénteken" - mondja az egyik elemző.

Az elmúlt két év adatai szerint átlagosan 7,800 közlekedési baleset történik egy „hétköznapi” pénteken, míg ha 13-a péntekre esik, akkor aznap átlagosan "csak"  7.500.

Ezen felül péntek 13-án kevesebb a tűz és a betörés történt.

Érdekes statisztika.... Talán az emberek ilyenkor figyelmesebbek, óvatosabbak, vagy épp annyira vigyáznak, hogy inkább otthon bekkelik ki azt a napot.

A 13-as szám misztikája

Azért nem dőlhetünk szerintem teljesen hátra... A 13-as szám nem éppen a legkedvezőbb jel akár péntekre esik, akár más napra. Talán nem véletlen, hogy az USA-ban a felhőkarcolókban nincsen 13. emelet, a hotelekben, kórházakban nincs 13-as szoba; 13-án az emberek kevésbé utaznak, és üzletet is megfontoltabban kötnek ilyenkor. Na s persze egy ünnepi ebédnél is elég rossz ómen, ha 13-an ülik körbe az asztalt (ennek babonája Jézus korából ered: az utolsó vacsoránál Jézus és a 12 tanítvány foglalt helyet, és később Júdás elárulta Jézust, aki kereszthalált halt).

A kabbalisták szerint a 13 azért nem a kedvenc száma senkinek, mert előtte van a 12, amely egy tökéletes szám (az év 12 hónapból áll, Jézusnak 12 apostola volt...) és ezután a 13 "lerombolja" az előző szám, a 12 tökéletességét.

A számmisztika más értelmezése szerint a 13-as szám jegyeit összeadva 4-et kapunk, amely egyes népeknél a halál száma. Nem véletlen, hogy Kínában például nem akasztanak egymás mellé 4 csengettyűt vagy 4 bambuszrudat.

Mindenki tegyen belátása szerint. Azért az óvatosság nem árt! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116334348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása