Lótusz

Lótusz

15 hétköznapi dolog, amit felejts el Dubaiban

2019. július 16. - Lótusz_blogger

...ha nem akarod, hogy letartóztassanak!

Az Egyesült Arab Emírségek fantasztikus turisztikai célpont, ahová évente több ezer turista utazik. Meseszép turisztikai látványosság, kulturális sajátosság és technikai újdonság, modern építészeti megoldások teljesen lesokkolják az oda látogatókat.

Ez egy vonzó úticél, ahol azonban nem árt tisztában lenni néhány olyan, európai, amerikai utazók által természetesnek tartott, azonban Dubaiban büntetendő szokással, ha el szeretnénk kerülni a letartóztatást. Igen. Ez ennyire komoly!

1.Tilos a droghasználat

Na jó, ez azért nem olyan átlagos dolog hazánkban sem (legalábbis remélem)... Azonban narkotikumnak számítanak többek között a fájdalomcsillapítók is... vagy a vitaminok...

2. Ne fogyassz alkoholt nyilvános helyen!

Sok turista követi el ezt a hibát, pedig nagyon fontos észben tartani ezt a szabályt.

3. Ének és tánc

Bár a dubai emberek is élvezik az énekelést és a táncot, mégsem jó ötlet mindezt az utcán tenni. Az efféle "duhajkodás"-t durvának, kellemetlennek tartják (nálunk ez miért nincs így???? : ( )

4. NEM szabad a csók

Dubaiban tilos az ölelkezés, a csókolózás a közterületeken. Légy óvatos!

5. Divatozás

Dubaiban nem szabad az öltözködést túltolni! Legyél visszafogott, ne vidd túlzásba az ékszereket, a ruhák díszítését.

6. Topless

Naszóval. Idáig én még nem jutottam el, és talán nem is fogok... De te is felejtsd el Dubaiban! Szóval nem mondom, hogy felöltözve napozz, de ízlésesen!

7. Fotó

Bár nem tilos a fotózás, viszont vannak olyan épületek, amelyekről nem szabad képet készíteni. Erről jobb, ha előtte tájékozódsz.

Itt lehet fotózni. És érdemes is:

8. Káromkodás

Itt nem megengedett a durva vagy a közönséges beszéd használata. Ha mégis kicsúszna valami oda nem illő a szádon, akkor nemcsak kritikát kapsz érte, hanem akár meg is büntethetnek miatta.

9. Zsebtolvajok

Annak ellenére, hogy Dubaiban nagyon alacsony a bűnözési ráta, fennáll annak a veszélye, hogy zsebtolvajok áldozatai lehetünk. Ezért tartsd a kezed ügyében az értékeidet.

10. Melegjogok

Az Egyesült Arab Emírségek nem osztják azokat a jogokat, amelyekkel a Világ többi részén egyre többen szimpatizálnak: a leszbikus, meleg és transzvesztita jogok. Légy óvatos, amikor kifejezed e témához való hozzáállásod.

11. Evés nyilvános helyeken

A Ramadán ideje alatt rossz ötlet lehet, ha nyilvánosan táplálkozunk.

12. Ne zaklasd a nőket!

Oké, oké, ez itthon se volna baj.... De ebbe inkább ne menjünk bele... Dubaiban ez a törekvés tényleg nagyon komoly dolog! Legyél nagyon figyelmes az emberek személyes terének tiszteletben tartására, és ne próbálj kikezdeni senkivel az utcán.

13. Bemutatni

Csak saját felelősségre mutasd meg bárkinek is középső ujjad.

14. Dohányzás nyilvános helyeken

Rossz ötlet, ha dohányozni támad kedved Dubaiban nyilvános helyeken. A dohányzásellenes törvények miatt egyes épületekben tilos a dohányzás. Ha nem vagy biztos benne, kérdezd meg, különben meglehetősen magas bírságra számíthatsz. (Bárcsak itthon is komolyabban vennék ezt!)

15. Felnőttkor, alkoholfogyasztás

Bár a világ számos részén már 18 éves korában ihat a fiatal, az Egyesült Arab Emírségekben 21 éves korig tilos inni. Ha Dubaiban tartózkodsz, ne igyál, ha 21 év alatti vagy!

Azonban nemcsak Dubaiban vannak számunkra meglepő törvények, hanem szerte a világban:

https://lotusz.cafeblog.hu/2014/08/07/a-25-leghulyebb-torveny-a-vilagban/

És, ha lelépnél picit - pici pénzből, akkor kukkantsd meg, hová érdemes:

https://lotusz.cafeblog.hu/2015/06/20/10-elragado-hely-ahol-olcson-uj-eletet-kezdhetunk/

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4116334386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása