Lótusz

Lótusz

Védikus szokás, amellyel minden jobbá válik

2019. szeptember 06. - Lótusz_blogger

Om Tat Sat - tedd hozzá, és minden jobbá válik.

https://lotusz.cafeblog.hu/2018/11/22/ez-a-6-legerosebb-pozitiv-manta/

Ma bemutatok neked egy Védikus szokást, melynek lényege: bármilyen kommunikációt folytatunk, legyen az írott vagy szóbeli, és hozzátesszük, hogy OM TAT SAT, a kommunikációnkban vétett hibáink megbocsájtásra találnak, és a mögöttes, segítő szándék tud majd jobban érvényesülni.

Mit is jelent és honnan ered ez a kifejezés?

Az Om Tat Sat (szanszkrit nyelven: ओम् तत् सत्,) egy szanszkrit mantra, amely Bhagavad Gita 17.23 versében található.

OM jelentése: "Om, ez az igazság", "Om, ez a valóság", "Om, ez jó". Az Om prána (=életerő) "hangja". Az „Om” a nyilvánvaló és abszolút valóságot képviseli. A „valóság” szó alatt a teljes létezést érti. Használhatjuk az Isten szót is, a valóság, a létezés, a Parbrahma vagy az abszolút, mind szinonim kifejezések, amelyek egy létezésre utalnak.

Az Om nem más, mint a világmindenség.

Az Om szó leírása Aum is lehet. A kiejtés során is inkább Aumként mondjuk. Ennek az a magyarázata, hogy az A betű Isten jelzi. Ahogyan a Védák mondják: „nárájanád udbutó jam varnakramaha” minden betű közül az A jelzi Nárájanát, azaz Visnut.

Az U betű minket, lelkeket takar, akik minőségében teljesen Isten azonosak vagyunk, de mennyiségünkben természetesen elenyészőek Istenhez képest. (akár egy csepp víz a tengerben).

Az M betű a materiális világot fedi, amit a jó Isten edzőpályának teremtett meg nekünk, hogy begyakorolhassuk az önzetlen és szeretetteljes értékrendet, hogy amikor csatlakozunk a mennyben a már teljesen megtisztultan és megvilágosodottan érkezzünk meg.

https://lotusz.cafeblog.hu/2015/04/21/25-idezet-buddhatol-amivel-eleted-jobba-teheted/

Az "Om Tat Sat" szó szerint "Legfelső Abszolút Igazság" vagy "minden, ami van"-ként fordítható. 

A védikus mantrák általában „OM”-mal kezdődnek. A „Tat” szó azt jelenti, hogy minden az Istené, és ezt szem előtt tartva a felszabadulást kereső emberek önzetlenül végzik feladataikat, és a cselekedetek gyümölcsére nem vágynak. A "Szat" szó az összes elvégzett tevékenységet és kötelességet képviseli.

https://lotusz.cafeblog.hu/2015/11/22/20-jocselekedet-amivel-jobba-teheted-a-sajat-es-masok-eletet/

A tat szó azt jelenti, hogy az. A sat pedig azt, hogy örök. Tehát az om tat sat, az jelenti, hogy

„az om örök”.

Forrás: wikipediabhaktikutir

OM TAT SAT

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5716334408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása