Lótusz

Lótusz

2020 - a patkány éve

2020. január 13. - Lótusz_blogger

A kínai horoszkóp szerint 2020. január 25-én indul a Patkány éve.

A kínai Fém Patkány éve szerelmet és jó anyagi lehetőségeket ígér!

2020. január 24-e a Föld Disznó évének utolsó napja, melyet a Fém Patkány éve fog követni a kínai horoszkóp szerint.

A kínai horoszkóp a Han Dinasztia fennállása alatt alakult ki több mint 2000 éves. 

https://lotusz.cafeblog.hu/2019/09/26/ezert-maradt-ki-a-macska-a-kinai-horoszkopbol/

A kínai horoszkóp három elemből áll össze: a Yin-Yang pár egyikéből, az öt elem valamelyikéből, illetve 12 állatövi jegyből. Eszerint az újév a Yin Fém Patkány éve lesz: mivel több komponensből áll a képlet, a kínaiak igen pontos jóslásokba bocsátkoznak az előttük álló évvel kapcsolatban – szigorúan a hagyományok szerint.

A patkány évei: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 és 2032.

2020-ban a  kínai horoszkóp szerint a holdújév január 25-én, szombaton kezdődik és 2021. február 11-én ér véget. A patkány a kínai asztrológia 12 állatciklusának első jegye, ezért 2020-at az új kezdetek és megújulások évének tekintik.

A Fém Patkány-év szinte az összes kínai állatövi jegy számára erős, virágzó és szerencsés év lesz. Mindenki elérheti céljait, miközben élvezi az életet. Ez egy rendkjvüli év új dolgok megalapításához és a fejlődéshez. Azoknak, akik ingatlanvásárlást, vállalkozás indítását tervezik, vagy pénzt fektetnének be egy hosszú távú projektbe, nagy esélyük van arra, hogy elégedetten várják a végeredményt. De vigyázat! Ezek a törekvések csak akkor lesznek sikeresek, ha gondosan megtervezik őket.

Az év kezdetén, február első napjain rendkívül motiváltak és ötletteliek lehetünk. Egy új, tiszta, friss évet kapunk, teli motivációval. A Patkány éve kreatív energiát fog hozni nekünk, olyan energiát, amelyet ha kihasználunk, bármilyen álmunkat megvalósíthatunk vele.

A Patkány évében kutya kötelességed elhinni, hogy te vagy saját életed alakítója! Ebben az évben tényleg mindent elérhetsz, amit elhiszel. Tudd, érezd, hogy képes vagy rá!

Ha "mindenhatóságod" szeretnéd megerősíteni, akkor az új év indulásakor igyekezz kedvezni az év Védnökének, azaz a Patkánynak: egyél dió- mogyorófélét, sajtot és viselj csillogó, fémes színű ruhát, színesfém ékszereket.

A kínai 5 elem tana szerint a fém elem vizet termel, ami termelékenységet és aktivitást jelent a fémipar számára. Ide tartoznak az autók és gépek gyártása, az informatika, a csúcstechnológiára épülő ipari tevékenységek, a kozmetikumok és az egészségügy. Használd ki a lehetőséget, mert alapja lehet új szokások kialakításának, amelyek hosszú távon sikert ígérnek.

Karrier és szerencse

A 2020-as Patkány éve a fém elemhez tartozik. Ugye  nem kell túlmagyarázni: a fém összefüggésben áll az anyagi javakkal, a pénzzel. Az ebben az évben elindított dolgokat sikerrel viheted végig, a célig. Biztosan és határozottan kell követni a céljaidat. Könyörtelennek és makacsnak kell lenned, soha ne engedd meg magadnak, hogy elriasszanak a kudarcok, problémák vagy nehézségek.

Szerelem

A kiszámíthatatlan helyzetekkel tarkított Disznó éve után egy békésebb, harmonikusabb évre számíthatunk. Mindezt rothatjuk vagy javíthatjuk a kommunikációnkkal. Szóval csak ügyesen!

Másrészről, 2020 második felében felüti fejét a bizalmatlanság, kevésbé őszinte időszakra számíthatunk.

A Patkány és a többi jegy: a Patkány évében születettek hosszú távú kapcsolatba fognak lépni a Bivallyal, kalandos időszakra számíthatnak a Sárkánnyal és jó lehet a kapcsolatuk a Majommal. A Lóval viszont konfliktus alakulhat ki.

Egészség

A Fém Patkány éve során, a kimerültségtől eltekintve  az állatöv minden jegye jó egészségnek fog örvendeni. A pihenés fontos, illetve a sportolást is érdemes beiktatni, még akkor is - főleg akkor- ha nincs rá időnk. Ez fel fog tölteni. Néha nem árt egy-két wellness pihenést is beiktatni.

Szerencse

2020-ban egész évben a szerencse a Te oldaladon fog állni, de készen kell állnod, hogy azonnal ugorj, amint bekopogtat az ajtódon. A kínaiak szerint semmi sem riasztja el jobban a szerencsét, mint ha félsz, kételkedsz benne. Azok pedig, akik lelkesedést mutatnak és gyorsan képesek cselekedni, képesek lesznek biztosítani sikerüket.

Szerencsehozók a Patkány évére:

  •  számok: 5, 7, 9
  • színek: fehér, sárga, kék, zöld, szürke és fekete
  • szerencsés napok: a kínai naptár minden hónapjának 4., 8., 13., 22. és 22. napja
  • irányok: délkelet, északkelet, nyugat
  • rendkívüli karrier-lehetőségek: menedzser, kereskedő, művészeti/ filmkritikus, pénzügyi szakértő, jogi szakértő, tudós, filozófus, politikus, zenész, üzletember, bróker, vállalkozó, kriminalista, nyomozó, kém, újságíró, író
  • szerencsés állatöv jelek: Bivaly, Sárkány, Majom, Disznó

Szerencsehozó feng shui tárgyak a Patkány évére

  • Arany Buddha, Nevető Buddha: segít elérni céljanikat
  • Foo-kutyák: védik a család jólétét és helyzetét
  • Obszidián öt elem karkötő: jó egészség, jólét és szerencse

A feng shui energiák minden évben változnak ezért jót teszünk, ha átrendezzük otthonunkat, segítjük az energia áramlását. Feng shui tippek az évre:

Ha egy pár Chi-Lin-t (kínai egyszarvúak) helyezel el északi terülten, védve leszel a rossz energiáktól. Helyezze a ház közepére 4 kínai bambuszszálat (egy vázában vízzel) vagy más elő növényt, hogy növeld a karriered előrelépésének esélyeit, sikeresen vizsgázz, és növeld szerelmi esélyeidet.

A Patkány az első a kínai naptár 12 állat-toteméből, az év az új kezdetek éve lesz mindenféle projekt számára, akár üzleti akár házassági céljaink vannak. A leginkább virágzó tevékenységek azok lesznek, amelyhez a szerencse fontos tényezõ. A Patkányt védőnek és a jólét hordozójának tekintik a kínai kultúrában.

A Patkány év gyermekei

Kedvesek, érzelmesek, jó megfigyelők. Noha szégyenlőseknek tűnnek, imádnivalók, és különleges bájjal bírhatnak a baráti társaságokban. Könnyen vonzzák a figyelmet, és ha éppen nem, akkor kiemelkedő taktikai arzenáljuk van: sírnak, birtoklóak és uralkodóak. Nincs semmi, amit meg ne tennének azért, hogy céljukat elérjék. A Patkánygyermekek vezetői képességekkel rendelkeznek, és nagy önuralommal is, fegyelmezettek és sikeresek lehetnek az életben, mivel megbirkóznak a felmerülő nehézségekkel.

Patkány évében született hírességek: Katy Perry, Antonio Banderas, Avril Lavigne, Antonio Moreno, Ben Affleck, Bobby Avila, Cameron Diaz, Carlos Delgado, Churchill, Colin Firth, Jimmy Carter elnök, Fernando Valenzuela, Hector Elizondo, Hugh Grant, Juanes, Jude Law, Julianne Moore, Justina Machado, Kathy Bates, Kenny Loggins, Marlon Brando, Mozart, Pedro Armendáriz, George Washington elnök, Ron Moody, Samuel J Jackson, Sean Penn, Shakespeare, Timothy Hutton, Tim Cook, Mark Zuckerberg, Scarlett Johansson.

Összegezve: a 2020-as Patkány éve jótékony helyzeteket, lehetőségeket, különleges emberekkel való találkozásokat, szerencsét, valamint harmoniát, egyensúlyi helyzeteket, dilemmákat és változásokat hoz, amelyek kimozdíthatnak minket a konfortzónából. Rajtunk múlik, hogyan használjuk ki a felkínálkozó lehetőségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5416334470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása