Lótusz

Lótusz

Nem vagyok feminista

0001. december 03. - Lótusz_blogger

Tisztában vagyok azzal, hogy a nők számára szükség van férfire. Kiket tartok én feministának? Azokat a szingli, vagy elvált nőket, akik azt gondolják, hogy majd ők megmutatják a világnak, hogy csakis a nők tudnak mindent: dolgozni, jól keresni, gyereket nevelni, az emberekkel kedvesnek lenni... Én ezt szeretném megcáfolni. Mert az, hogy egy nő férfi nélkül akar élni, szerintem óriási nagy blődség. Nem értettem sosem azokat a nőket, akik a férfiak ellen lázadoztak, mert ennek az lett a következménye, hogy a pasik tényleg nyomik lettek - már elnézést a kevés kivételtől. Az anyák elkényeztetik őket, 30 éves korukig nem költöznek el otthonról, aztán a partnerüktől is azt várják el, hogy úgy kezelje őket, mint a hím(es) tojást.

Ezért, amikor a gyenge, lusta, a nőknél sokkal puhányabb pasikról van szó, én első körben az anyákat hibáztatom. Mert mi van például az állatvilágban: a kismadár az anyukától-apukától tanul meg repülni. De amikor eléri az ivarérett kort, fogja magát, kirepül és saját családot alapít. És mi van az embergyerekekkel? Még 40 éves korukban is otthon laknak, nincs egy normális kapcsolatuk, nem alapítanak saját családot. Mert ez kényelmes. Mert ez olcsó. Mert így könnyebb. Mert ő örök agglegény. De hagyjuk már! Ez csak kifogás! Ezt csak azért mondják, mert így még egy szöget se kell arrébb tenni, nem kell felelősséget vállalni semmiért...

 Férfiak! Most hozzátok szólok, ha kibírtátok az eddigi szidalmaimat. Remélem van köztetek olyan, aki eljutott idáig!

Kérlek benneteket: Legyetek férfiak! Legyetek erősek! Legyetek önállóak! Legyetek olyanok, akikre jó felnézni!

pasi

Mit jelenet számomra a férfi? Egy férfi szerintem attól férfi, hogy képes megállni a saját lábán. Sziklaszilárd önbizalommal és önfegyelemmel rendelkezik. Nem kifogásokat, hanem megoldásokat keres. Nem kibújni akar a feladatok alól, hanem elémegy és mielőtt a feladatokból probléma lenne, már meg is oldja őket.

Mitől erős a férfi? Ha a fizikumát tekintjük, akkor attól a 1,5-ször nagyobb izomtömegtől, ami kigyúrt állapotban található rajta. Ez valljuk be, nekünk, nők számára egy biztonságérzete ad. De az erő nemcsak a testben van. A lelkierő sokkal, de sokkal fontosabb. Legyen hite, tartása, legyen életcélja és kitartása az élethez.

katonapasi

Önállóság. Szerintem ezt nem kell magyarázni.

Igen, tök jó, ha a férfi egy fejjel magasabb nálam. De az még jobb, ha nemcsak a termete miatt nézek fel rá. Nem azt várom el egy férfitől, hogy gazdag legyen, sznob munkával foglalkozzon (orvos, mérnök, infomókus), amivel még jó sokat is keres... Emberileg tudjak felnézni rá: legyen tisztelettudó, barátságos, kommunikatív, megbízható. Lehet, hogy nem kvalifikált, pl. villanyszerelő, de szeresse a munkáját, képezze magát, és minden tőle telhetőt tegyen meg azért, hogy egyről a kettőre jusson.

szerelő.jpg http://onewayticket-nami.blogspot.hu


De miért van ez, hogy a pasik csajosak, a csajok meg pasisak manapság? A szerepek keverednek, a feladatok összeolvadnak, van, hogy egy családban a nő az anya is meg az apa is...

Szomorú, de ez a valóság.

Nem tudom, mi a jobb: várni a fehér lovon felém vágtató szőke (legyen inkább barna) hercegre, vagy összeszorított foggal továbbküzdenem egyedül?

Üdv, Melinda

Kövess a FACEBOOK-on, TWITTER-en is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr6516330834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása