Lótusz

Lótusz

Sétálj a csillagok alatt Magyar Nemzeti Parkokban

0001. december 03. - Lótusz_blogger

Csillagséta: izgalmas hétvégi program.

Most hétvégén, április 13-15. között az országban több Nemzeti Parkban is izgalmas kalandra várják a látogatókat.

Bükki Nemzeti Park, Duna-Ipoly Nemzeti Park, Fertő-Hanság Nemzeti Park, Duna-Dráva Nemzeti Park, Balaton-felvidéki Nemzeti Park, Körös-Maros Nemzeti Park, Kiskunsági Nemzeti Park, Őrségi Nemzeti Park, Hortobágyi Nemzeti Park területén lesz lehetőség szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozni. A rendezvény a Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezésének egy része., melynek során különleges túrákon vehetünk részt.

 

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon, de akár az előadás jellegű programokon is maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő.

2017 őszén – a Zselic és a Hortobágy után – immár a Bükki Nemzeti Parkot is csillagoségbolt-parkká nyilvánították, így a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az itt meghirdetett éjjeli kirándulások valamelyikére.

A 2018. évi túrák részletes leírása IDE KATTINTVA olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2416331296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása