Lótusz

Lótusz

Házi praktikák - 9 dolog, amit rendszeresen cseréljünk a háztartásban

2014. május 16. - Lótusz_blogger

1. Fogkefe A fogkefék sörtéi egy idő után elkoszolódnak (még akkor is, ha nem látszik). Cseréljük le minimum 3 havonta!   

2. Gyalogló cipő A kedvenc tennisz-cipőnket sem árt lecserélni: kitapossuk, kitörjük. Cseréljük le 6 havonta.

3. Matrac A National Sleep Foundation (Nemzetközi Alvás Alapítvány) ajánlása alapján érdemes a matracunkat is időközönként lecserélni. A kényelmetlen, eldeformálódott matracok hátfájást, gerincdeformitást, kialvatlanságot okozhatnak. Ezért ajánlják, hogy 8 évente cseréljük le a matracunkat, még akkor is, ha ez  egy jelentős beruházás is. A kipihentséget, kiegyensúlyozottságot, boldogságot hozza meg számunkra. 

  4. Párna A párnáinkat is tanácsos néhány évente (kétévente) lecserélni, ugyanis összenyomódik benne a toll, poratkák és egyéb élősködők kerülhetnek bele. Az antiallergén párnák moshatóak, ezek sokkal higiénikusabb megoldást nyújtanak

. 5. Hűtőszekrény, vízszűrők Az alapos takarítás félévente ráfér a hűtőszekrényünkre is. A vízszűrőket ajánlatos félévente ellenőriztetni, hogy ne csöpögjön a csap, így tisztább és hatékonyabb legyen az ivóvíz felhasználása.

6. Füstjelző és és tűzoltókészülékek A füstérzékelők egy idő után elvesztik érzékenységüket; 10 évente javasolt újat vásárolni. A tűzoltó készülékek általában 5-15 év közötti időszakra készülnek. Ezt figyelemmel kell kísérni.

7. Fürdőszivacs A mosdáshoz, fürdéshez használt szivacsok a bacik melegágyai. A szivacs réseibe-repedéseibe bejutva ott megtelepszenek és szaporodnak. Háromhetente  ajánlatos újat használni. 

  8. Konyhai szivacs A konyhai szivacsokat általában szemrevételezés alapján ajánlatos eldobni, újat elkezdeni használni.

9. Teflon serpenyők A teflon edényeinket is érdemes szemmel tartani. A teflon megkarcolásával a réseken keresztül letelepednek a kórokozók, illetve a teflon anyag is mérgező, ha a szervezetbe kerül. Ezért kell óvatosan kavargatni, illetve ha hibát találunk a bevonaton, lecserélni az edényt. Ajánlott 3-5 évente mérsékelt használat mellett. Remélem hasznos tippekkel sikerült ellátnom benneteket! Forrás: http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning-organizing/items-need-replacing

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5516331512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása