Lótusz

Lótusz

Öltözz feng shuival stílusosan és legyél sikeres

2014. június 24. - Lótusz_blogger

A feng shuiban ahogy az egyes élet-területeknek megvannak a maga színei, úgy ezek a színek az öltözködésben is hatnak ránk. Ma ötletet szeretnék adni nektek, milyen alkalomra, milyen céllal, milyen színű ruhába öltözzetek. Pl. nem mindegy, hogy vizsgára mégy, vagy tárgyalásra, vagy csak soppingolni a barátnőkkel...

1. A feng shuiban életterületek közül a fa anyag tartozik a családi élethez, egészséghez, gazdagsághoz. Ha pl. szeretnék gyógyulni, kiegyensúlyozottabbak lenni, és esetleg még pénzesebbek is, akkor jó ha zöldes árnyalatú ruhákat viselünk.             

        2. Siker, hírnév. Ha ezen a területen szeretnénk szárnyalni, hordjunk állati mintás dolgokat: pl. ló, páva; illetve piros, narancs, élénk sárga színű öltözéket is viselhetünk.                    

           3.  Szerelem. A nők másik vesszőparipája... A feng shuiban a szerelem, szeretet, család jellemző színe a rózsaszín, barackszín. A mintát közül a virágos minták, a páros minták dominálhatnak. A manapság divatos fagyiszínek tökéletesek a csábításra.              

         4. Emberi kapcsolatok. A feng shuiban az emberi kapcsolatok színe a fekete, kékek, lilák. Nem véletlen például, hogy a vizsgákon fekete-fehér, vagy sötétkék ruhában szoktak megjelenni a delikvensek. A kék szín és a lila azért is jó, mert a tudás, a szellemiség színe. Ha ilyen színnel indulunk neki pl. egy tárgyalásnak, akkor nemcsak hogy sokkal összeszedettebbek és kommunikatívabbak leszünk, de az emberekkel is sokkal jobban elfogadtathatjuk a mi álláspontunkat. (Azért egy piros bugyi befigyelhet - ugyanis az szerencsét hoz, és beindítja a dolgokat).

   5. Fémszínek: arany, ezüst, metállok. Ezek a fémes színek a a gazdagság, virágzás, a beérés színe. A fehér (és szürke) a kreativitás, az újítás színe, (Kínában pl. a fehér a gyász színe), szinte a legtöbb színnel kombinálható.        

          7. Földszínek. A feng shuiban a "központ" színei a sárgásak, barnásak, bézsek. Mind-mind leföldelnek minket, vagyis pl. mivel én is pl. elég pörgős vagyok, egy picit segítenek lenyugodni, nyugodtabban, tisztább fejjel gondolkodni. Tehát, ha nagyon be vagytok indulva, de a higgadtság célravezetőbb lenne pl. egy tárgyaláson ilyen ruhában megjelenni. 

Remélem sikerült ötletet adni, és így még sikeresebben, csinosabban és a célotoknak megfelelően tudtok felöltözni jövőben. A képek az alábbi facebook oldalakról valók: dresses; fashion; fashion for everyone; stylish eve.  

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr8616331566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása