Lótusz

Lótusz

Bill Gates 10 tanácsa (nemcsak) középiskolásoknak

2014. augusztus 07. - Lótusz_blogger

  Bill Gates? Igen. Ő a világ egyik leggazdagabb embere egyszer középiskolásoknak tartott előadást, hogyan és mit kezdjenek az életükkel. Íme a 10 tanács, amit a gyerekeknek adott a sikeres élethez. Nemcsak diákoknak!

 

1. szabály: Az élet sosem igazságos – szokj hozzá!

2. szabály: A világot nem érdekli az önérzeted. A világ azt várja el tőled, hogy érj el valamit AZELŐTT, hogy önérzeteskedsz.

3. szabály: A középiskolából való kilépéskor NEM lesz havi nettó több milliós fizetésed. Nem leszel azonnal vezérigazgató-helyettes, nem lesz céges mobilod és nem kapsz céges autót. Azokért keményen meg kell dolgozni.

4. szabály: Ha azt hiszed, hogy kemény veled a tanárod, akkor várd csak meg a főnököd!

5. szabály: A hamburgerezőben nem a legalja munkát végzed, és nem ássa alá a méltóságodat. A nagyszüleid idejében ezt más szóval illették ezt a munkát: lehetőség.

6. szabály: Ha elcseszed, az NEM a szüleid hibája, ezért ne nyávogj, inkább tanulj a hibáidból!

7. szabály: Mielőtt te megszülettél, a szüleid nem voltak ‘uncsik’. Azért lettek azok, mert körülötted forog az életük: azért, hogy megkeressék a csekkekre valót, illetve úgy általában az életedre valót. Mossák a ruháidat, meghallgatják az ömlengésed arról, hogy milyen menő srác vagy. Úgyhogy mielőtt nekiállsz megmenteni az őserdőket a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előbb próbáld meg rendben tartani a szobádat.

8. szabály: Az iskolában lehet, hogy elfogadták a győzteseket és a veszteseket is. Az élet azonban NEM ilyen! A suliban kijavíthatod a rossz jegyeket, és bármennyi időt kapsz, hogy megtaláld a helyes választ a kérdésre. Ennek azonban SEMMI KÖZE NINCS a valódi élethez.

9. szabály: Az életet nem iskolai félévekben mérik. Nincs nyári szünet. A munkáltatókat viszont nem érdekli, ha te meg akarod találni önmagadat, arra ott van a szabadidőd.

10. szabály: A tévé NEM a valóságot mutatja be. A való életben az embereknek el kell menniük dolgozni, nem üldögélnek naphosszat a kávézóban. Érdemes elgondolkozni a sorokon! És nemcsak a középiskolásoknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1216331606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása