Lótusz

Lótusz

12+1 szabály, amire emlékezned kell, ha a dolgok rosszabbra fordulnának

2014. augusztus 28. - Lótusz_blogger

Mindannyian éltünk már meg nehezebb  időszakokat életünkben, legalább egyszer az életben. De, előbb vagy utóbb sikerül leküzdeni ezeket a nehézségeket. Azonban néhány ember könnyebben veszi az akadályokat, mások nehezebben. Mi a titka azoknak, akik könnyebben át tudnak lendülni az akadályokon? A válasz a hozzáállásban, a látásmódban rejlik. Íme 12+1 dolog, amit tarts szem előtt, ha az élet "játszik" veled: 1. Ami van, az van. 

Van, amin nem lehet változtatni. "Amin nem tudunk változtatni az szenvedést okoz." - mondta Buddha. Ezért, ha krízishelyzetbe kerülsz és és tudsz rajta változtatni, akkor változtass!. Ha nem tudsz rajta változtatni, akkor két dolgot tehetsz:

1. Fogadd el a helyzetet és szabadulj meg a negatív érzelmektől, hogy megszabadulj; vagy 2. vagy szenvedj tovább, de akkor a siránkozásod rombol téged, a környezeted és megszállottá tesz. A választás a tiéd!  

2. Egy probléma csak akkor probléma, ha te annak veszed! 

Nagyon gyakran mi magunk vagyunk saját magunk legnagyobb ellensége. A boldogság teljes mértékben a mi perspektívánktól függ, hogyan nézzük a valóságot. Ha azt mondod, hogy valami probléma van, akkor a gondolataid elkerülhetetlenül negatívak. De ha azt mondod, hogy ez egy új tanulási lehetőség, egy lecke, a probléma hirtelen pozitívvá és elfogadhatóvá válik.  

3. Hogy a dolgok megváltozzanak, először Neked kell megváltoznod.

külvilágot a belső világ vetületeként érzékeljük. A kettő tükörként működik. Ismersz olyan embert, akinek az élete kaotikus, stresszes? Nem gondolod, hogy azért, mert ők maguk belül ilyennek gondolják az életüket, magukat? De, igen. Ha azt mondjuk, hogy a dolgok megváltoznak, ha a gondolkodásunk megváltozik, akkor ezeknek az említett stresszes emberkéknek is csak ennyi lenne a teendőjük.  

4. Nincsenek hibák - csak a lehetőségek, amin keresztül tanulhatunk. 

Törölni kell a "hiba" szót a szókincsünkből. Minden sikeres ember tapasztalt már rendkívüli kudarcok újra és újra. Hogyan tudunk elérni dolgokat, ha nem teszünk érte, ha nem éljük át az utat a sikerhez vezető úton? Thomas Edison mondta: "Ha nem hibáztam volna, nem sikerült volna feltalálnom a villanykörtét. 99 kudarc után már csak egy lépés volt a működőképes villanykörte feltalálása (Szerk: A sikeres ember abban különbözik a sikertelentől, hogy egyel többször áll fel...). Mindegy egyes kudarc sokkal közelebb visz a megoldáshoz.

5. Ha nem kapod meg, amit akarsz, valami sokkal jobb fog jönni

Hát! Ezt elhinni a legnehezebb!!! De mégis igaz. Mikor visszanézel az életedre, akkor láthatjuk, hogy végülis, sok esetben, a lehető legjobb dolog történt az életünkkel. Pl. nem kaptál meg egy munkát, de így több időt tudtál a családoddal lenni, és közben egy másik állásnál, amit megkaptál jobb pozíciót töltöttél be, több szabadidővel...

6. Élvezd a pillanatot.

Minden egyes pillanat egyedülálló, ezért élvezni kell minden adott pillanatot, helyzetet. Mert minden pillanatban valami értékes dolog történik velünk. Ne hagyd, hogy a dolgok elkerüljenek, ne éld meg őket, mert akkor eltűnnek és sosem kapod vissza őket. Később talán bánni fogod, hogy nem éltél meg minden egyes boldog pillanatot (ha viszont a rossz érzéseid odázod el, pl. gyász, elárultság érzése, és nem éled meg, akkor az is fel fog törni benned később... de az valami betegség formájában fog emlékeztetni arra, hogy a szenvedést is meg kellett volna az adott pillanatban élned és akkor már rég túl lennél rajta, nem dédelgetnéd.)  

7. Szabadulj meg a vágyaidtól! 

A legtöbb ember "megszállottként" él. Ez azt jelenti, hogy túlságosan ragaszkodnak egy adott vágyhoz és ha nem kapják meg, akkor depressziósok és negatív érzelműek lesznek. Ha valamit el szeretnél érni, és ha nehéznek is tűnik, mindig próbálj pozitívan gondolni rá, vagy legalábbis semlegesen. Ezzel a hangulatod is jobb, boldogabb leszel és hamarabb eléred a célod. Így majd könnyebb lesz kielégíteni a vágyad.  

8. Próbáld megérteni a félelmeidet, és légy hálás nekik. 

Ezekből tanulhatsz a legtöbbet. Ha leküzdöd őket, akkor úgy érzed, hogy győztél. Csak gyakorolni kell, hogyan kell szembenézni velük.

9. Engedd meg magadnak, hogy boldog legyél. 

Akár hiszed, akár nem, sokan nem engedik el magukat, nem szórakoznak (szerk.: én is közéjük tartozom :(... de nem azt mondom, hogy soha, hanem azt , hogy ritkán adaok kimenőt az elmémnek a felszabadult szórakozásra sajnos... na majd ezután! :)) Vannak akik nem tudják, hogyan kel boldognak lenni. Ragaszkodnak a problémákhoz, a stresszes élethez. Engedd meg magadnak a boldogságot!

 10. Ne hasonlítsd magad össze másokkal! 

Ha már hasonlítgatod magad valakivel, akkor olyannal tedd, aki kevésbé szerencsés mint te. Pl. munkanélküli ismerősöd, kéregetős az utcán... Nagyon sokan vannak, akik sokkal kevesebb pénzből kell, hogy megéljenek, vagy betegek, vagy szomorúak, vagy nálad kevésbé szebbek.... folytathatnánk a sort. Hozzájuk képest szerencsésnek érezheted magad! Erre koncentrálj és máris rózsásabbnak látod a helyzeted!  

11. Nem vagy áldozat! 

Mindenkinek meg kell tanulnia a saját útját járni! Saját hittel, saját gondolatokkal. Ha ez megvan, akkor vállald a felelősséget a gondolataiért, szavaidért és tetteidért. Ha rossz helyzetben vagy, akkor is vállald a felelősséget. Valamilyen szinten te is tehetsz róla, hogy oda kerültél. De a legjobb az egészben, hogy bármikor kikerülhetsz a gödörből, ha megváltoztatod a hozzáállásodat! Legyenek győztes gondolataid!   12. A dolgok mindig megváltoznak. 

Amikor megragadtál egy rossz helyzetben, és azt hiszed, hogy nincs kiút... Az baj! Ám a dolgok mindig megváltozhatnak. Semmi más nem állandó, csak a változás. Magától azonban pozitív irányba nagyon ritkán indulnak el a dolgok. Neked kell megtenned az első lépést! Aztán megtörténik a varázslat!

+1. Minden lehetséges

Csodák történnek minden nap. Tényleg!  Csak nézz körül: az emberek megtalálják a szerelmet, vagy meggyógyulnak a rákból, megkapják álmaik állását... . Mindössze annyit kell tenni, hogy higgyünk a szerencsében, adj neki egy esélyt az életben, hogy megmutassa "arcát". Bármit elérhetsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216331642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása