Lótusz

Lótusz

Anakrofóbia, kinofóbia, agorafóbia - a 10 legelterjedtebb félelem

2014. szeptember 21. - Lótusz_blogger

Anakrofóbia, kinofóbia, agorafóbia - a 10  legelterjedtebb fóbia? Te mitől félsz legjobban? Ne aggódj, az alábbiakban a 10 legijesztőbb fóbiáról lesz szó. De nyugi, biztos nem vagy egyedül! Mi is a fóbia? Irracionális félelem, tehát halálfélelem, remegés, hiszti... Az emberek 10 % -át érinti ez a pszichológiai deformáció. Van olyan, akinél egy korábbi trauma okozza a félelemérzést pl. a póktól, de az esetek többségében nincs semmi racionális magyarázat a félelmekre. A viralnova.com összegyűjtötte melyik a 10 legelterjedtebb félelem. Nézzük meg, melyik a 10 leginkább félelmetes dolog:

1- Anakrofóbia : póktól való rettegés.

  2. Ophidiofóbia = félelem a kígyóktól. 

3. Akrofóbia = félelem a magasságtól. 

4. Agorafóbia - a félelem olyan helyzetekben / helyeken, ahol nincs mód a menekülésre. Például: a zsúfolt vasútállomás, nyüzsgő városi forgatag, vagy koncert. 

5. Kinofóbia: félelem a kutyáktól 

6. Astraphobia - félelem a mennydörgéstől- és villámlástól. 

7. Trypanophobia - A félelem az injekcióktól. 

8. Szociális fóbia - Félelem a szociális helyzetektől, eseményektől és az emberektől. 

9. Pteromerhanophobia - félelem a repüléstől. 

10. Mysophobia - félelem a baktériumoktól és a szennyeződésektől. 

  Te jó ég! Ha én ezt a cikk megírása előtt végiggondolom, akkor bele se kezdek. Ugyanis a fentiek közül van azért néhány, ami engem is megrémiszt! ;-) Te mitől félsz?

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr716331690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása