Lótusz

Lótusz

Habemus papam: Ferenc pápa megválasztásának CD-je

2014. november 17. - Lótusz_blogger

Éppen karácsonyra kerül ki a Habemus papam címmel a Vatikán által megjelentetett  CD!

https://lotuszlelek.blog.hu/media/image/imported/2014-11-17/16331766/0002159_habemus_papam_the_music_of_the_conclave_double_cd.jpg

Ferenc pápát 2013. márciusában választották meg. A választási ceremónia közben a pápai Sixtus kápolnában folyamatosan zene, ének szólt. Ezt a pápai kórus énekelte. Az akkor felvett zenét jelenteti meg a Vatikán 2014. december 9-én.

Habemus papam CD-val kapcsolatban Maestro Palombella elmondta, hogy 2014. szeptemberében exkluzív megbízási szerződést írt alá a Deutsche Grammophon lemezkiadóval, hogy a Pápai Sixtus-kápolna kórusa készítsen zenei gyűjteményeket. Az első tagja ennek a "Habemus papam" CD. Ezen Ferenc pápa pápaválasztása során elhangzott repertoár szólal meg. A tervbe vett második CD stúdiófelvételekből fog állni, melyet a Sixtus-kápolna kórusa énekli fel a jellegzetes repertoárját, melyek a történelem során lezajlott pápai ünnepségek tipikus muzsikái.

"Habemus papam" dupla CD értékesítése Olaszországban november 11-től kezdődik meg, a világ többi részén  november 28-tól kapható: a 2013-as Konklávé során elhangzott összes zenéje felcsendül - a római pápa Szent Péter Bazilikai megválasztása; az ülésre való belépése; a bíborosok választása;a Habemus papam bejelentése; és Ferenc pápa első áldása.

A CD-n élő felvételek hallhatók, ami a minőségére is kihat. No nem rossz értelemben, inkább a hitelességet növeli, hogy a felvétel közben többféle háttérzaj is hallható: köhögés, kamerák kattintgatása, egy helikopter a Szent Péter tér fölötti körözésének hangja.

A pápai kórusban 20 állandó felnőtt énekes énekel és 30 gyermek. A kórus a Pápa által elnökölt ünnepségeken énekel, illetve egyházi szolgálat során. A 2013-ban megválasztott Ferenc pápa első miséjén is ők énekeltek és ez is megtalálható a CD-n.

Ez egy csodálatos ajándék lehet egyébként karácsony környékén. A Vatikán honlapjáról majdnem 20 euróért bárki hozzájuthat.

Még több cikk Ferenc pápáról  ITT!

Kövess a FACEBOOK-on is!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2116331766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása