Lótusz

Lótusz

Hazudj, ha a tudsz: a hazugság 8 jele

2015. január 10. - Lótusz_blogger

Azt mondják, hogy az igazság relatív dolog. Nem tudom. Én nagyon nem csípem, ha valaki nem mond igazat. Lehet, hogy én már átestem a ló túloldalára, mert már többször volt, hogy éreztem, hogy valaki hazudik, de csak éreztem, és ne figyeltem a jeleket. De innentől majd, ígérem (magamnak :) ), hogy figyelni fogok erre.

Mik lehetnek a hazugság jelei?

1. Először is a hazudozók általában kerülik a szemkontaktust. Nem néznek a másik szemébe. Arra nem gondolnak, hogy ez valószínűleg lebuktathatja őket, mert a szemkontaktus az emberi kommunikáció alapja.

 

2. A száj eltakarása. Gyermekkorunkból ered ez a hiedelem, hogy ha valami rosszat mondtunk, akkor eltakarjuk a szánkat, hogy a szüleink ne vegyék észre, vagy ha észrevennék, ne kapjunk érte büntetést.

Ezt a pótcselekvést a rutinosabb felnőttek úgy oldják meg, hogy "véletlenül" leejtenek valamit, vagy babrálnak valamivel...

3. Az árulkodó tenyér. Hazugság közben a füllentő eltakarja a kezét, illetve lefelé fordítja a tenyerét.

4. A gallérhúzogatás. Na ez aztán elég feltűnő jel! De miért nem tudja megállni a hazudozó a "vakarózást"? Mert a hazugság közben a bőr fiziológiai állapota megváltozik, úgy érzi, levegőre van szüksége. Nyaktájon kellemetlen érzés kerítheti hatalmába. (Ez a jel a düh, harag jele is lehet!)

5. Az apróbb jeleket hozzánk közelebb állók esetén lehetnek árulkodó jelek: pl. a szemöldök felvonása, a szájszöglet rándulása, a pupilla beszűkülése. 

6. Szokatlan hangfekvés. Nem valós állítás során jellemző, hogy az emberek hangja magasabbá válik, vagy a mondat végén felviszik a hangjukat. Pl. nők egymás között "kamubók" esetén....

7. Hazugság során a test "tudja", hogy hazudunk és ellenáll. Például a hazugság kimondása előtt akaratlanul vállat rándítunk, vagy egy aprót bólintunk a fejünkkel.

8. Ismétlés a tudás, a hazugság anyja: ha el akarunk hitetni valakivel egy hazugságot, akkor folyamatosan ismételgetjük, úgy, hogy még a végén mi is elhisszük. 

Plusz egy tipp: Kilóg a lóláb: feltűnő lehet, ha valaki egy történetet túlságosan részletesen és aprólékosan vagy ennek ellentétével, a túlságosan nagyvonalakban mesél el. Te szoktál hazudni? Vagy csak füllentesz néha-néha? :) Ha tetszett a cikk, oszd meg.

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr7516331866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása