Lótusz

Lótusz

Mi történik, ha keresztet vetsz az ételed fölött?

2015. március 27. - Lótusz_blogger

A rítusok mára már-már kihaltak az életünkből. Pedig nem véletlenül tették a régiek azt, amit a szüleiktől, nagyszüleiktől tanultak, nem hiába volt annyi népi megfigyelésük. Ezek közül az egyik hagyomány, hogy az ételekre keresztet rajzolnak.

A római katolikus és az ortodox keresztény világban a legtöbb helyen keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. Orosz kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.

„A kereszt jelének fizikai felidézése étkezések előtt egy nagyon mély misztikus értelemmel bír. E mellett egy praktikus dologról van szó: az étel megtisztítása. Ez egy nagy csoda, és mindennap megtörténik” – mondta Anglina Malakhovskaya fizikus.

A szakember 10 éve tanulmányozza a kereszt jelének erejét, és azt állítja, hogy az ortodox keresztvetés és fohász után a víznek megváltozik a bakteriális összetétele.

A kutatók a Miatyánk imádság és a kereszt jelének hatását tanulmányozták olyan folyóvizek, kútvizek és tóvizek esetében, amelyek kórokozókat tartalmaztak. Valamennyi vízminta tartalmazott bizonyos számú baktériumot. A vizsgálat kimutatta, hogy a fohász és a kereszt jele hét, tízszeres, sőt ezerszeres mértékben csökkentette a káros baktériumok arányát.

Én hiszek ebben a hagyományban és örömmel fogadom, ha a tudomány is meg tudja erősíteni a keresztvetés erejét!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

(filantropikum.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116331996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása