Lótusz

Lótusz

A hála ereje

2015. április 02. - Lótusz_blogger

A hála minden negatív dolgot felülír!

A hála az egyik legpozitívabb energia. A hála eltörli a rossz dolgokat, megszabadítja a testünket a félelemtől,  pozitív energiával tölti fel a lelket, és felemeli a tudatunkat.

Miért jó, ha hálásak vagyunk? A hála legfontosabb élettani hatása, hogy csökkenti a stresszt. A stressz amiatt alakul ki az emberben, hogy bizonytalan egy őt érinti dolog kimenetelében, a legrosszabb jut az eszébe, ami még inkább növeli a negatív energiákat körülötte. Ha viszont hálás valaki: például egy helyzet kimenetelét illetően a legjobbat reméli - akkor az esetek nagy többségében azt is fogja kapni. Ehhez éreznie kell, hogy képes ennek az áhított pozitív célnak az elérésére és abban is bízik, hogy az ügyben a többi érintett is az együttműködésre, a siker elérésére törekszik. A stressz csökken, a test görcsössége kisimul, máris jobban érezzük magunkat.

Ha kevésbé vagyunk stresszesek, más emberekhez is pozitívabban tudunk hozzáállni. Könnyebben elfogadjuk őket, mert tudjuk, hogy ők a tanulásunkat segítik. Egy tükröt tartanak nekünk. Sokat segíthet az önismeretben. Könnyebben elfogadjuk magunkat és másokat.

Ha hálásak vagyunk a minket körülvevő emberekért, akkor az emberi kapcsolataink is jó irányba fejlődhetnek.

A testünkön nemcsak azért segít a hála, mert nem leszünk idegesek, stresszesek. Azért is, mert a szívverésünk kiegyensúlyozottabb lesz, az életerőnk több lesz, vitálisabbak lehetünk.

A hála a pozitív cél elérésben segít a kitartásban, abban, hogy még jobban a célon tudjuk a szemünket tartani, kitartóbbak leszünk. És nem görcsösen akarjuk célunkat elérni, hanem lazán magunkhoz vonzzuk! Ez például a fogyókúrában is segít: ITT még hasonló cikkek a fogyás témaköréből.

Ha már az életerőt említettük: a kipihentségben, a jobb alvásban is segít: ha úgy fekszel le este, hogy örömmel nézel végig magadban a napodon, hálás vagy a téged ért események, a veled történt dolgok miatt, akkor ez a pozitív érzés segít álomba, jobban alszol és reggel kipihentebben ébredsz.

És ha hiszed, ha nem, céljaid elérésben is óriási segítséget nyújthat a hála! Aki olvasta a Titok című könyvet, annak nem mondok újat ezzel. Aki még nem olvasta, annak melegen ajánlom! :)

A legnagyobb ajándéka a hála érzésének, hogy magunkhoz tudunk vele vonzani áhított dolgokat: egy lovagot, egy új lakást, egy szuper munkahelyet.... Kinek mi az álma.

Ha csak magadban mondod: Hálás vagyok az új otthonomért (és közben elképzeled benne magad), már ez is hatásos lehet. De ha még le is írod, vagy lerajzolod (a kedvenc fotód letöltöd a netről és jól látható helyre teszed), akkor máris még inkább berögzül. A lényeg, hogy egy csepp kétely ne legyen benned! Higgy benne.

Írhatsz Hála naplót is:

Ebbe minden nap beírhatod, hogy mi az, amiért aznap hálás vagy. Pl.

"Ma azért vagyok hálás, mert szépen sütött a nap. Nem esett az eső, felvehettem az új cipőmet. A cipőm tényleg jól néz ki, az egyik férfikollégám meg is dicsért benne (hú, lehet, hogy meleg?). De a bóktól tökjó kedvem lett! Ezért mikor hazafelé sétáltam véletlen nekem jött az utcán egy pasi... Elnézést kért és mivel rám borította kávéját, felajánlotta, hogy engesztelésképpen meghív vacsorára.... Azóta is együtt vagyunk..."

Valami ilyesmit. :) De ha csak egy mondatot írsz, az is elég.

Én például nem füzetbe írom az aktuális napom hálaadagját, hanem egy-egy szép színes papírra írom fel azokat a dolgokat, amiért hálás vagyok. És azt is, amiért hálás lennék. Itt is azt írom, hogy "Hálás vagyok..... " összehajtom picire és erre a célra szánt nagyon szép üvegbe helyezem a nappalim közepén. Így mindig látom és ha esetleg el is vagyok kenődve valami miatt, ha ránézek, azonnal törlöm a fejemből a negatív gondolatokat.

A hála egy megelőlegezett hit abban, hogy mindent megkapunk, amire szükségünk van. Tehát nemcsak azt írhatjuk le, amink már megvan, hanem azt is, amit szeretnénk elérni. Ebben segít a hála lap:

hálalap

Innen tudod letölteni.

Hálás vagyok, hogy elolvastad a cikkem! :) Ha tetszett, oszd is meg!

Ha van kedved, kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr2816332016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása