Lótusz

Lótusz

7 szuper tipp a só használatára a háztartásban

2015. április 05. - Lótusz_blogger

Ha meghallod azt a szót, hogy "só", akkor azonnal elborzadsz, igaz?

Az orvostudomány nem igazán preferálja a só használatát, mert sok káros következményt okozhat a szervezetünkben. A túl sok só használata növeli a vérnyomást, bélrák kialakulását okozhatja és stroke-ot is okozhat.

A só hasznos is lehet, ugyanis a szervezet folyadékháztartásáért felelős, illetve az izmok és idegek megfelelő működéséért. Bizonyos táplálékok felszívódásának elősegítése a pozitív hatásai közé sorolható.

 

Azon kívül, hogy a szervezetünkre hatással van, a háztartásban is sok praktikus megoldást köszönhetünk használatának. Meg fogsz lepődni, mennyi mindenre használható!

1. Piszkos lett a vasaló talp? Önts sót egy sütőpapírra, kapcsold be a vasalót, majd addig dörzsöld a sóra, amíg szép tiszta nem lesz.

2. Leejtetted a tojást? A só segítségével könnyedén összeszedheted. Önts sót a tojásra, majd várj pár néhány percet. A só összefogja a tojásmolekulákat, így könnyebb lesz feltakarítani.

3. Kigyulladt a serpenyő? Pánikra semmi ok, önts hamar sót a serpenyőbe.

4. Odaégett étel utáni mosogatás? Nehéz kipucolni az odaégett lábos aljáról az ételeket. Legalábbis eddig azt hitted. Önts sót az edény aljára, majd töltsd fel vízzel. Pár perc múlva…feloldja a só!

5. Koszos lett a szivacs a mosogatás közben? Itt is bevetheted a só erejét. Este tedd egy vízzel-sóval teli edénybe, majd reggel már használhatod is(Ha nagyon koszos, én inkább lecserélem - a szerk.)

6. Elsárgult kádad? Itt is bevethető a só ereje: keverj azonos mennyiségű sót és terpentint, majd egy szivacs segítségével sikált jól le a piszkot. A hatás elképesztő lesz! – Ehhez a művelethez mindig használj kesztyűt!

7. Ha eldugult a lefolyó használj só, szódabikarbóna keveréket, amire ecetet öntesz. Pár perc múlva önts rá forró vizet, a lefolyó pedig olyan lesz, mint újkorában. Mielőtt beleöntöd  keveréket, hajat, egyéb koszt, amit bírsz, távolíts el a lefolyóból!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pPSb3Nzk0Og[/embed]

Ugye milyen szuper dolgokra lehet használni? Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3516332022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása