Lótusz

Lótusz

3 hatékony módszer izzadás ellen

2015. június 01. - Lótusz_blogger

Itt a nyár, a kánikulában nincs olyan, hogy egyáltalán ne izzadnánk. Az izzadás egy természetes kiválasztási módszer, illetve a testünk hűtéséről gondoskodik. Tehát szükségünk van rá. Az viszont már nem mindegy, hogy ki "milyen csíkot húz" maga után.

Ezeket a módszereket délután, estefelé érdemes használni. Ilyenkor zuhanyozzunk le, alkalmazzuk az izzadásgátlót és vegyünk fel pamut hálóinget/pizsamát. Kerüljük a csípős-fűszeres ételeket, illetve a fokhagyma és hagyma fogyasztását.

Az alábbiakban természetes izzadásgátló módszerek olvashatók:

 

1. Indiai feketekömény

 

 

Az indiai fekete köményből készült hidegen préselt olaj az egyik leghatékonyabb izzadásgátló szer. Zuhanyozás után kenjük be a testünket, a hónalj részét, így egyszerre hidratálhatjuk a bőrt, és az izzadást is megakadályozzuk. A fekete kömény olaj kiváló antibakteriális hatással rendelkezik.

 

2. Zsályatea

Tegyünk egy teáskanál zsálya levelet forró vízbe, néhány percig hagyjuk, majd zárjuk el a lángot, fedjük le, tartsuk így 15 percig. Ezután igyuk meg a főzetet. Egy héten keresztül napi egy literrel fogyasszunk belőle, így megakadályozhatjuk mind az éjszakai, mind pedig a nappali izzadást.

 

3. Almaecet

 

Antibakteriális hatással rendelkezik, így ajánlott napi egyszer letörölni a hónaljat egy kevés almaecettel. Használhatjuk lábizzadás ellen is. Esténként vegyünk almaecetes lábfürdőt: 2 liter meleg vízhez töltsünk 75 ml almaecetet, és abban áztassuk a lábat 15 percig. (még erre használhatod az almaecetet).

Te melyiket próbálod ki?

Azt hiszem, én mindet! :)

Tudod, mit árul el rólad a parfümöd?

Ha tetszett a cikk, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr4916332130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása