Lótusz

Lótusz

Gravitációs lámpa: se villany, se kerozin nem szükséges hozzá

2015. június 04. - Lótusz_blogger

A fejlődő országok nagy részében nincsen kiépített villamoshálózat, vagy ha van is hálózat az ott élők nem tudnak csatlakozni hozzá. Náluk az esti világítás problémát okozhat, mert nem tudnak se tanulni, se főzni...

 

Vannak helyek, ahol kerozinlámpát használnak a világításra. De a kerozin egyrészt környezetet terhelő megoldás, másrészt balesetveszélyes: ha felborul, az egész házat gyorsan lángba borítja.

A GravityLight csoport olyan speciális lámpát alkotott, amelynek működéséhez "csupán" gravitáció szükséges. Nincs veszélyes energiaforrás. Használata biztonságos és újrahasznosítható. A csapat most IndieGogo kampányt indított, hogy közösségi finanszírozás segítségével indulhasson meg a sorozatgyártás.

 A jelenlegi típus már a GravityLight 2.0-ás verziója. Tavaly egy korábbi fejlesztést világszerte csaknem 30 országban teszteltek. Ez a verzió azonban sajnos nem volt hosszú életű, és a fénye is gyengének bizonyult.

Íme a videó a lámpa használatáról, technikai megoldásáról:

[vimeo https://vimeo.com/128164082 nolink]

Ha te is fontosnak tartod a hasonló újításokat, oszd meg a cikket.

Kövess a FACEBOOK-on is!

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216332140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása