Lótusz

Lótusz

A Föld 7 csakrapontja

2015. június 22. - Lótusz_blogger

A Földünk különböző energiafolyamok hálózzák be, és mágneses mezők veszik körbe. Ahol ezek az energiamezők találkoznak, ott hatalmas gyógyító energiamezők alakulnak ki. Ezek a energia csomópontok (ahogyan az emberi test meridiánjainak "csúcspontjai") a csakrák.

Az energia-mezők egyike a Szentgyörgy-vonalak, melyek az egész bolygót behálózzák és sokra szent helyek épültek: pl. Mária-kegyhelyek, a piramisok, Stonehenge....

1. Shasta-hegy, USA = gyökércsakra

A Shasta-hegy Amrikában, Kaliforniában található. Ez a Föld első csakrája, azaz a gyökércsakra. Egyesek szerint a lemúriai civilizációból leszármazott kisebb embercsoport élhetett itt. A helyiek gyakran számolnak be megmagyarázhatatlan fényjelenségekről is, talán ez teszi még misztikusabbá az atlantiszi titkokat őrző hegyet. A hegy lábánál fekvő kisváros, utcáin lépten-nyomon kristályboltra, meditációs központra, jóga centrumra, ezoterikus könyvesboltra lehet bukkanni. Sok turista jár ide feltöltődni, megtisztulni.

2. Titicaca-tó, Dél-Amerika = szexcsakra

Az inkák szent tava a Titicaca-tó, mely az Andokban 3820 méterrel a tengerszint felett található. A mitológiában a Titicaca-tóban lévő Napszigeten született Virakocsa, a szakállas fehér isten, ezután ugyanitt Manko Kapak és Mama Okklo, a későbbi inka nemzetségalapítók. A Titicaca-tavon élő uro indiánok sok mindent megőriztek őseik kultúrájából. Különleges vízi életformájuk is egyedülálló a világon. Nádból készített úszó szigetekre épített kunyhókban laknak. Különös hangulatú hely ez, mintha egy másik időzónába zökkennénk.

3. Uluru, Ausztrália = Napfonat

Uluru az itt élő ausztrál őslakosok szent sziklája. Arról híres, hogy a nap és az év különböző időszakaiban ideeső fény hatására úgy tűnik, mintha változtatná a színét. Minden rés, hasadék, bemélyedés, göröngy és barázda, jelentéssel bírt az őslakók számára. A legendák szerint kígyószerű lények éltek itt, akik több háborút vívtak az Uluru körül, így hasítottak vágásokat a sziklába. A helyiek szerint átok száll azokra, akik kavicsot visznek haza innen.

4. Dobogókő, Magyarország = Szívcsakra

Sokak szerint Dobogókőn található a Föld szívcsakrája. Más elméletek szerint a szívcsakra a Machu Picchu, de az biztos, hogy a Pilis jelentős energiaközpont. Ezt még a Dalai láma is megerősítette, amikor Magyarországon járt. Dobogókőre egyre többen zarándokolnak, buddhista szerzetesek is - egy Saolin-falu is épült a közelében. Sokak szerint a szívcsakra közelében az ember meggyógyul, energiával töltődik fel.

https://lotusz.cafeblog.hu/2017/06/06/itt-dobog-a-fold-szive-dobogoko/

5. Stonehenge, Anglia = torokcsakra

Stonehenge sziklái máig vita tárgyát képezi, hogy mi is lehetett eredeti rendeltetésük; vannak, akik szerint az ősök tiszteletére épített szentélynek, mások a napfordulókat "megjelölő" kalendáriumnak tartják. Kr. e. 2600 és 2400 között épülhetett. A hely mágikus ereje azonban vitathatatlan.

6. Gizai pieamis, Egyiptom = homlokcsakra

Az ókor hét csodája közül fennmaradt építmény 2,5 millió mészkőtömbből épült. A helyiek szerint nem emberi kéz építette. Úgy tartják, hogy a piramis a teljes emberi tudás tárháza, amelyet egy ez idáig megfejtetlen kódrendszerben "jegyeztek le". Ebben a kódrendszerben nem csak a matematikai, és csillagászati tudás van megírva, hanem próféciákat is tartalmaz.

7. Kailas-hegy, Tibet = koronacsakra

Erre a területre a 20. század közepéig ember be nem lépett, mivel Ázsia szellemiségi központjának tartják. A Kailas hegyét Buddha ajánlotta tanítványainak, ahol meditálhatnak, ha el szeretnének jutni a Nirvánába.

 

Egyszer jó lenne bejárni mindegyik csakrát! :)

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr3016332204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándorné Meizer 2018.11.02. 12:51:04

Stonehenge nevu helyisegben magam is voltam tessek kepzelni eppen iden julius 16.an.Nem engedtek a kozelebe senkit,bar rengetegen voltak,csak tavoli kepet sikerult kesziteni.csok Erzsi mama.
süti beállítások módosítása