Lótusz

Lótusz

Leggyakoribb fájdalmaink lelki okai

2015. július 09. - Lótusz_blogger

Sűrűn fáj a fejed? A nyakad? A lábad? Nagy eséllyel a feszültség, a szorongás, vagy egyéb pszichoszomatikus okok vetülnek ki ezekben a fájdalmakban. Ilyen esetben hiába veszel be fájdalom csillapítót (bár rövid ideig hatásos), de mivel az okot nem szüntetjük meg, valószínűleg a fájdalom is visszatér. Mely fizikai fájdalom milyen negatív lelki érzések kivetülései?

Fejfájás

Leggyakrabban olyankor fáj a fejünk, amikor feszültek, stresszesek vagyunk. A fájdalom arra figyelmeztet, hogy többet kellene pihennünk. Higgyünk magunkban, és vegyük észre a lehetőségeket.

Nyaktájéki fájdalom

Az ilyen jellegű fájdalom arra utalhat, hogy nehezünkre esik a megbocsátás, akár másokkal, akár magunkkal szemben. Amikor ilyen jellegű fájdalmat érzünk, gondoljunk szeretetteljes dolgokra, olyan emlékekre, melyek szeretettel töltenek fel.

Vállfájdalom

Amikor nyomaszt valami, úgy érezzük, hogy lenyom a megoldatlan problémánk, az vállfájdalomban vetül ki. A vállunk érzelmi nehézségekre utal, melyek folyamatosan nyomasztanak. Ellenszere a lelkizés, azaz beszüljük ki valakinek a bánatunkat.

A hát felső része

A hát különböző területei különböző lelki megoldatlan feladatokat rejtenek magukban. A felső rész és az alsó rész is másra utalhat. A felső rész inkább a lelki. szellemi dolgokra utalnak. Túlzottan sok feladatot vállaltál, vagy nem voltál egyenes. A szeretet hiányát érezzük. Szeretnénk szeretetet kapni. De ahhoz előbb adni kell.

A hát alsó része

A hát alsó része az anyagiakkal kapcsolatos problémákra utal. Aggódunk az anyagiak, a pénzügyi helyzetünk miatt. Ennek megoldása nem a folyamatos siránkozás, mert az csak elmélyíti a problémáinkat, hanem az, ha jobban odafigyelünk mire adunk ki, jobban kell spórolnunk.

Könyök

A könyökfájás arra utalhat, hogy nem szeretjük és nem akarjuk a változásokat az életünkben. A megoldás lehet az elengedés, megengedés, a nyitottság.

Kézfájás

Legtöbbször a kezünk a kapcsolattartás eszköze. Ezzel simogatunk, ölelkezünk, kezet fogunk. Legyünk nyitottak mások iránt, ismerkedjünk. Legyünk barátságosak és figyelmesek.

A csípő

A csípőfájdalom is arra utalhat, hogy nem merünk új dologba belevágni. Félünk a változástól, görcsösen ragaszkodunk a régi életvitelünkhöz. A halogatást hagyjuk magunk mögött! És "ne féljünk az újtól, mert az jót hozhat nekünk" :).

Térd

Beképzeltség, pökhendiség, egoizmus okozhatja. Legyünk szerényebbek és pozitívabbak!

Csukló

A csuklófájdalom a féltékenységre utal. Figyelj oda!

Boka

Nem hinnéd! A boka fájdalma a szerelem, a romantika hiányára utal. Próbáljunk meg a kedvesünk kedvében járni, teremtsünk romantikus légkört.

Lábfájás

A depresszióra, pesszimizmusra, szomorúságra utal. Legyünk őszinték magunkkal, és ha tényleg depisek vagyunk, kérjünk segítséget. Igyekezzünk meglátni az élet napos oldalát!

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg mással is!

Kövess a FACEBOOK-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr1116332238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sándor Nagy 2015.07.14. 10:38:29

Köszönöm a hasznos tanácsokat.

Lótusz 2015.07.18. 20:28:55

Szívesen! :)
süti beállítások módosítása