Lótusz

Lótusz

A szélcsengő - az otthonod hangja

2015. július 20. - Lótusz_blogger

A szélcsengő jótékony hatása életedre

A szélcsengőt Ázsia sok országában a mai napig előszeretettel használják. Nemcsak egy dekorációs elem, hanem hatással van az ott lakók életére.

A kínaiak szerint a szélcsengővel a negatív energiákat (feng shuiban shá), illetve a rossz csillagkombinációkat semlegesíthetjük. De nemcsak a rossz energia ellen használható, hanem a pozitív energiák megerősítésére is szolgálhat (a chi-t felélénkíti és beindítja áramlását).

Persze mi, a nyugaton élő, modern életmódot folytató, a természettől, az érzékeléstől eltávolodott emberek ezt nehezen fogadjuk el, sokan cinikusan mosolyognak a szélcsengők hatásán. Mi, leginkább dekorációs elemként használjuk, pedig akár egy segítő eszköz is lehet a kezünkben.

A feng shui, azaz szél is víz, a kínai térelrendezés, neve is összefügg a levegő mozgásával. Nem hiába tartják olyan hasznosnak a szélcsengőket. A szélcsengő / feng-ling /elődje a futaku-harang, mely a buddhista csarnokokban és haranglábakon lógott Kínából származik. A Kamakura kortól /1192-1333/ került át Japánba.

 

Hogyan válasszunk szélcsengőt?

A szélcsengő kiválasztásakor a legfontosabb, hogy a hangja kellemes legyen a fülünk számára. A következő fontos szempont, hogy tudjuk mit szeretnénk erősíteni, vagy pedig kivédeni valamitől az életünket.

 
Ha például szeretnénk, hogy megvalósuljon munkánk gyümölcse vagy sikeresebbek legyünk a munkahelyünkön, tegyünk egy szélcsengőt a lakás karrier területére (a feng shui szerint a karrier területe a lakás a bejárati ajtajának oldalán középen található). Ha úgy érezzük, hogy valamelyik életterületünk alulműködik, ott valószínűleg stagnál a chi, akkor helyezzünk el egy, vagy akár több, szélcsengőt is.
A szélcsengő felfüggesztésekor ügyeljünk arra, hogy a fejünket ne érje, és senkinek, semminek, a mozgását ne akadályozza.
 
Ma a kínálat a szélcsengők tekintetében, igen sokrétű. Fából, fémből, porcelánból, üvegből, bambuszból, és kalligráfiákkal ellátott szélcsengők is kaphatóak. Az üreges vagy tömör szélcsengőknek is más a hangja. Ezen kívül, a színe is meghatározó lehet, hogy melyik területre való.
 
Hogy milyet vegyünk, és hová tegyük ez annak a függvénye, hogy mi a felmerülő kérdés az életünkben. Hol kellene erősíteni vagy orvosolni a mindennapjainkat.
 
 A te álmod mi lenne? Ha van kedved, oszd meg velem.... A kérdésedre is szívesen válaszolok, írj a Bloggernek.
Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is! Kövess a FACEBOOK-on is!
 
Üdv: Lótusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lotuszlelek.blog.hu/api/trackback/id/tr5116332254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása